Maia Sandu va merge la Bruxelles. Aceasta va fi a doua vizita oficiala a presedintelui intr-un stat strain. Informatia a fost confirmata pentru protv.md de purtatorul de cuvant al presedintiei, Sorina Stefarta.

Publicat:14.01.2021, 12:28

Vizita va avea loc in perioada 18-19 ianuarie. Agenda va fi publicata maine. Sefa statului va fi insotita de delegatia oficiala din care vor face parte 2 persoane. O persoana este consiliera in domeniul politicii externe, Cristina Gherasim, iar numele celei de-a doua inca nu se stie. 

Prima vizita oficiala in afara tarii de la investirea Maiei Sandu in functie de presedinte a fost marti, 12 ianuarie. In Ucraina, sefa statului a mers la invitatia omologului sau ucrainean Vladimir Zelenskii. Acolo, Maia Sandu a avut intrevederi oficiale cu presedintele Ucrainei  Vladimir Zelenskii, cu prim-ministrul Denis Shmigal si cu presedintele Parlamentului Dmitro Razumkov. 

Citeste si :  Deplasarea delegatiei prezidentiale la Kiev a costat aproape 29 de mii de lei. Banii, alocati din bugetul de stat, au fost cheltuiti pentru cazare in hotel si transport - VIDEO