Premierul, Maia Sandu, va pleca astazi intr-o vizita oficiala la Kiev si se va intalni cu presedintele ucrainean, Vladimir Zelenski.

Publicat:11.07.2019, 08:34

"Ii multumesc domnului Presedinte Vladimir Zelenski pentru invitatie si disponibilitatea de a avea aceasta intrevedere atat de repede. Ucraina si Moldova au experiente politice similare in regiune, mai ales in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei si construirea unor state democratice si functionale axate pe nevoile si aspiratiile cetatenilor, si au acelasi obiectiv de integrare europeana. Tocmai de aceea, colaborarea stransa intre tarile noastre va avea efecte benefice atat asupra securitatii in regiune, cat si asupra vietii cetatenilor din ambele tari", a scris Maia Sandu pe Facebook.

Premierul urmeaza sa se intalneasca si cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Vizita la Berlin va avea loc la 16 iulie.

"Vin cu deosebite multumiri catre Cancelarul german Angela Merkel pentru invitatia de a intreprinde o vizita la Berlin in primele saptamani de mandat, dar, mai ales, pentru sprijinul constant acordat de Germania cetatenilor Republicii Moldova. Germania a fost, de fiecare data, un aliat de incredere al Republicii Moldova in promovarea si consolidarea democratiei in tara noastra si in sustinerea obiectivelor strategice ale Republicii Moldova", a spus premierul.

Prima vizita in calitate de prim-ministru al Republicii Moldova, Maia Sandu a avut-o in Romania, la data de 2 iulie.