Intr-un interviu acordat pentru TRIBUNA, Vlad Filat le multumeste politicienilor care au avut o atitudine obiectiva despre eliberarea sa.

Publicat:04.12.2019, 14:04

Vlad FILAT: „Reactii au fost multe – unele obiective si le multumesc pe aceasta cale celor care le-au facut. Altele au fost subiective si in afara cunoasterii adevarului ce tine de dosar si a conditiilor ce au condus la liberarea mea conditionata. E vorba de un dosar complex, care necesita cunoastere inainte de a te expune pe marginea lui. Ceea ce m-a durut cel mai tare este ca acei care comenteaza cu atata ravna eliberarea mea inainte de termen nu au comentat nici intr-un fel modul in care am fost retinut, arestat, judecat, condamnat si conditiile in care am fost detinut. Or, eu pe parcursul timpului am cerut un singur lucru – sa am dreptul la un proces echitabil, ceea ce inseamna un proces public, in cadrul caruia sa pot sa ma apar efectiv.”

Sursa interviu: TRIBUNA.MD

Vlad Filat a fost eliberat ieri. Fostul premier a iesit din inchisoare, inainte de termen - la patru ani si o luna de la retinere, desi a fost condamnat la noua ani de detentie pentru corupere pasiva si trafic de influenta.