Ministrul de Externe spune ca Rusia a intervenit in Razboiul de pe Nistru pentru a... opri varsarile de sange. Este raspunsul lui Aureliu Ciocoi la intrebarea despre ce s-a intamplat, de fapt, in conflictul militar din 1992. Declaratia a starnit furia unionistilor, care au cerut demisia ministrului.

Publicat:06.02.2020, 22:52

Aureliu CIOCOI, MINISTRUL DE EXTERNE: “A fost un conflict armat pe Nistru, care din pacate a dus la pierderi umane. Declansat de anumite forte separatiste din regiunea transnistreana. FR a intervenit pentru a opri rivalitatea, confruntarea militara. Cu ceea ce a ramas din fosta armata a 14-a, dislocata in partea de Est a Republicii Moldova, a intervenit pentru oprirea varsarii de sange.” 

Declaratiile au fost facute la conferinta de presa sustinuta astazi de ministrul de Externe. Miscarea Politica “Unirea” a emis un comunicat in care condamna spusele si cere demisia functionarului, pentru ca el “ar fi vorbit in calitate de vasal al Federatiei Ruse”, explica unionistii. Anterior, la o conferinta de presa de la Bucuresti, fostul ministru de Externe, Nicu Popescu, mentiona ca ceea ce a fost pe Nistru poate fi calificat drept un razboi civil. Ulterior, acesta a recunoscut ca a comis o gafa.