Presedintele Igor Dodon spune ca nu a incalcat nicio regula in vizitele sale din teritoriu si mai ales in scoli. Acesta afirma ca si-a scos masca pentru a spune cateva cuvinte, dupa care si-a pus-o inapoi. Declaratiile au fost facute in cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Prime.

Publicat:17.09.2020, 10:24

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Din nou insinuari din partea opozitiei. O sa discutam cu dl Sarov si o sa-l rugam sa se documenteze, daca nu poate atunci se pot lua si alte decizii, inclusiv politice, in acest sens, ca sa se invete sa se documenteze. Dar presedintele tarii a fost cu masca in scoala si atunci cand a vorbit cu elevii si-a scos masca, a spus cateva cuvinte, si a pus-o inapoi. Asta pentru cei care vor sa vada realitatea, pentru ca de fiecare data cand se publica aceste informatie pe retele sau cand eu public, mereu sunt secvente video, de la toate intrevederile, unde se vede foarte clar acest lucru."

Presedintele a mai spus ca in vizitele sale in spatii inchis intotdeauna a purtat masca, iar pe seama acestui fapt se incerca sa se faca speculatii.

Ministrul Educatiei, Igor Sarov, considera ca Igor Dodon a gresit si ar trebui sa vina cu explicatii de ce in vizita sa in una dintre institutiile de invatamant nu a purtat masca si nici nu a respectat distanta sociala.

Citeste si :  Ministrul Educatiei condamna folosirea institutiilor de invatamant in campania electorala. El spune ca vizitele lui Igor Dodon in scoli, fara ca acesta sa aiba masca pe fata, sunt o insulta la adresa profesorilor, parintilor si elevilor - VIDEO
Citeste si :  "Ar trebui sa dea explicatiile de rigoare". Reactia ministrului Educatiei la faptul ca Igor Dodon nu a purtat masca si nici nu a respectat distanta sociala cand a vizitat elevii din scolile din tara - VIDEO

Desi de la 1 septembrie in tot mai multe scoli s-au depistat cazuri de Covid, asta nu l-a impiedicat pe Igor Dodon sa mearga ieri intr-o vizita la un liceu din satul Sofia, Drochia.

Ba mai mult, fara sa poarte masca sau manusi, presedintele a intrat intr-o clasa si a dat mana cu elevii. Din fotografiile postate pe internet se vede ca acesta a purtat o masca cand a iesit afara. 

Citeste si :  La nici doua saptamani de la inceputul anului scolar, clase intregi din diferite scoli sunt plasate in carantina. La un liceu Cimislia aproape 300 de elevi din 13 clase si mai multi profesori au fost trimisi in autoizolare - VIDEO

Potrivit Ministrului Educatiei, de la inceputul anului de invatamant, 187 de elevi au coronavirus, iar aproape 5 mii se afla in autoizolare. Mai multe institutii au fost inchise in carantina.