Ministrul Justitiei, Sergiu Litvinenco, sustine ca fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, se afla la moment in Ciprul de Nord, iar din motiv ca aceasta formatiune nu este cunoscuta la nivel international, este dificil sa monitorizeze actiunile lui. Declaratiile au fost facute in cadrul unei emisiuni televizate de la TV8. 

Ultimul update: 21.04.2022, 09:48 Publicat:21.04.2022, 09:15

„Vladimir Plahotniuc, din cate stiu eu, se afla in Cipru de Nord. Aceasta este informatia care o cunosc. Cipru de Nord este o entitate care nu este cunoscuta pe plan international si respectiv este mai problematic. In raport cu ceilalti, cunoastem locul oficial al aflarii fiecaruia din ei. Veaceslav Platon este in Regatul Unit, Ilan Sor este in Israel. In cazul lui, asteptam deciziile statului Istrael, din partea noastra noi am facut demersurile necesare”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Totodata, ministrul Justitiei a mentionat ca nu cunoaste cu ce se ocupa fostul lider PD, insa este de parerea ca acesta mai are anumite interese pentru Moldova, care persista si acum.

„Nu cunosc ce face Vladimir Plahotniuc in Cipru, nici nu am de unde sa stiu. Politic, el deja nu mai influenteaza in Republica Moldova, dar probabil anumite interese de-a lui mai persista si acum. Persoanele lui Plahotniuc, care au fost numite pe timpul lui, trebuie sa plece din functiile publice”, a adaugat ministrul.

Vladimir Plahotniuc a parasit Republica Moldova in iunie 2019, dupa retragerea PDM de la guvernare. In octombrie 2019, Procuratura Generala a anuntat ca pe numele oligarhului au fost pornite doua dosare penale si a fost dat in urmarire generala, fiind acuzat de spalare de bani in proportii deosebit de mari. In 2020, pe numele lui Plahotniuc au fost inaintate invinuri noi privind implicarea sa in frauda bancara.