Republica Moldova a fost unul dintre punctele importante ale discursului de aseara al lui Joe Biden. Vorbind in fata multimii, presedintele american a salutat curajul cetatenilor moldoveni si a cerut aplauze pentru Maia Sandu, prezenta la eveniment. Ulterior, cei doi presedinti au avut o intrevedere.

Publicat:22.02.2023, 15:10

Joe BIDEN, PRESEDINTELE STATELOR UNITE: „Vedem determinarea oamenilor din Moldova care vor sa traiasca liber atunci cand independenta lor este pusa in pericol si sa mearga pe calea integrarii europene. Presedintele Maia Sandu, care se afla aici, desi nu sunt sigur, vreau sa stiti ca sunt mandru ca sunt alaturi de presedintele Sandu si de poporul din Moldova. Va rog sa o aplaudati.”

Dupa discursul presedintelui american, Casa Alba a anuntat intr-un comunicat ca Joe Biden si Maia Sandu au avut o intrevedere, la care liderul american a reiterat sprijinul Statelor Unite pentru suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Moldova.

„El a subliniat asistenta in curs de desfasurare a SUA pentru a ajuta tara sa-si consolideze rezilienta politica si economica, securitatea energetica, realizarea agendei sale de reforme democratice, dar si pentru a depasi efectele razboiului Rusiei impotriva Ucrainei”,  a transmis Casa Alba. 

La randul sau, presedintele Maia Sandu, care a venit la eveniment la invitatia presedintelui american, sustine ca a fost onorata sa se intalneasca cu liderul de la Casa Alba si sa asiste la discursul istoric al acestuia.

„A fost un previlegiu sa-l cunosc si sa ascult discursul istoric al lui Joe Biden, la Varsovia. Moldova pretuieste libertatea si este angajata sa ramana parte a lumii libere. Transmit sincer recunostinta presedintelui Biden pentru suportul ferm oferit Republicii Moldova, dar si pentru ca este solidar cu noi”, a scris sefa statului pe pagina sa de Twitter. 

Maia Sandu mai spune ca mizeaza in continuare pe suportul Satelor Unite si la invitat pe Biden in Republica Moldova.

Sefa statului s-a aflat intr-o vizita in Polonia, pentru a asista la discursul istoric a lui Joe Biden, rostit la un an dupa invazia Rusiei in Ucraina. Sandu a stat in primul rand al oficialilor europeni prezenti la eveniment, alaturi de presedintele Poloniei.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.