Ministrul de Externe al Federatiei Ruse, Serghei Lavrov, a avertizat Republica Moldova ca orice actiune care va pune in pericol securitatea fortelor de mentinere a pacii ruse din Transnistria va fi considerata ca un atac asupra Rusie. Declaratiile au fost facute astazi la o intalnire cu studentii de la Institutul de Stat pentru Relatii Internationale al Ministerului Afacerilor Externe al Federatiei Ruse, transmite presa rusa

Ultimul update: 01.09.2022, 12:50 Publicat:01.09.2022, 12:37

„Toata lumea trebuie sa inteleaga ca orice actiune care va pune in pericol securitatea personalului nostru militar va fi considerata, in conformitate cu dreptul international, un atac asupra Federatiei Ruse, asa cum a fost cazul in Osetia de Sud , cand trupele noastre de mentinere a pacii au fost atacate de (ex. -presedintele Georgiei ) Saakasvili” - a spus Lavrov, dupa ce a fost intrebat despre situatia din jurul regiunii transnistrene.

Contactati de PRO TV, representantii de la Presedintie nu ne-au raspuns pentru a ne o feri o reactie. 

Ieri, ministrul de Externe al Federatiei Ruse, Serghei Lavrov, a sustinut ca Rusia si Transnistria pledeaza in favoarea reluarii dialogului direct cu Chisinaul pentru a solutiona problema transnistrena, insa presedintele Maia Sandu, sub conducerea occidentului, intentioneaza sa solutioneze aceasta problema printr-un mod nediplomatic. Declaratia a fost facuta live in cadrul maratonului educational „Cunoasterea” la postul rusesc RT.