Ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Nicu Popescu, sustine ca decizia luata de Consiliul European de a oferi Moldovei statut de tara candidata la UE nu a fost o surprinza deoarece in ultimele saptamani s-a lucrat intensiv pentru aceasta. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Publicat:27.06.2022, 21:17

Nicu POPESCU, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE SI INTEGRARII EUROPENE:„Noi toti ne-am asteptat la un semnal foarte pozitiv, eram destul de optimisti dupa recomandarea Comisiei Europene. In ultimele saptamani am lucrat mult cu statele membre si aveam semnale pozitive de la majoritatea din ei. In acest sens, decizia nu a fost o mare surpriza. Evident, o data cu bucuria a venit si o responsabilitate foarte mare pe care o simteam si anterior, iar acum intr-adevar avem o responsabilitate istorica de a folosi aceasta oportunitate pentru a face cativa pasi majori pentru a aduce tara noastra in UE”.

Totodata, ministrul a mai adaugat ca MAEIE a inceput deja de saptamana trecuta un plan intern de lucru pentru implimentarea recomandarilor Comisiei Europene.

Nicu POPESCU, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE SI INTEGRARII EUROPENE:„In aceste zile avem deja mai multe consultari, practic lucru nu s-a oprit nici macar pentru o jumatate de zi. Avem foarte mult de lucru pentru a progresa aderarea la Uniunea Europeana. Suntem optimisti, dar nu va fi simplu deloc, va fi greu si mult de lucru”.

Saptamana trecuta, Moldova si Ucraina au primit statut de tara candidat pentru aderarea la Uniunea Europeana. Decizia a fost anuntata la Consiliul European de catre presedintele Charles Michel.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.