Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, reales acum doua saptamani in functie, nu a fost prezent la Summitul Comunitatii Politice Europene gazduit pe 1 iunie de tara noastra, pentru ca urma sa fie inaugurat in functie si nu a fost in stare sa vina la eveniment. Declaratia a fost facuta de vicepremierul Nicu Popescu in cadrul emisiunii In Profunzime. 

Publicat:05.06.2023, 21:07

Nicu POPESCU, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE SI INTEGRARII EUROPENE:„Au lipsit doua delgatii din 51, este o situatie standard, nu toate delegatiile pot ajunge la astfel de reuniuni, se mai intampla ca si Republlica Moldova nu reuseste sa fie reprezentat chiar la toate reuniunile la care suntem invitati. In cazul Turciei, presedintele Erdogan urma sa aiba inaugurarea si din aceasta cauza nu a fost in stare sa vina la acest summit imediat. Summitul a avut loc cu o zi si jumatate inainte de inagurarea presedintelui Turciei.”

Pe 1 iunie, Republica Moldova a fost gazda diplomatiei europene in contextul desfasurarii celui de-al doilea summit al Comunitatii Politice Europene. La eveniment urmau sa participe 51 de delegatii straine, au fost prezente insa 48, asta pentru ca delegatiile din Turcia si San Marino au lipsit. Prima reuniune a fost organizata in toamna anului trecut in Cehia, iar urmatoarea va avea loc in Spania.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.