Vicepremierul a avut o intrevedere la reuniunea G7 cu Yoshimasa Hayashi, ministrul afacerilor externe al Japoniei, care detine si functia de presedinte al Grupului de prietenie parlamentara „Japonia – Republica Moldova” in Dieta Nationala a Japoniei. Nicu Popescu, i-a multumit omologului sau pentru sprijinul acordat Republicii Moldova.

Publicat:14.05.2022, 12:10

In cadrul reuniunii, Nicu Popescu impreuna cu omologul sau nipon, au condamnat ferm agresiunea militara a Federatiei Ruse asupra Ucrainei, precum si impactul acestora asupra tarii noastre, prin prisma numarului mare de refugiati primiti de catre Republica Moldova. 

„Am multumit Japoniei si tarilor partenere pentru ajutorul oferit in vederea gestionarii crizei refugiatilor. Autoritatile de la Tokio ne-au sustinut cu o contributie financiara de 12 milioane de dolari SUA oferita in cadrul Platformei de sprijin pentru Republica Moldova precum si donatia voluntara in valoare de 1,7 milioane de dolari SUA din partea companiilor, ONG-urilor si a cetatenilor niponi colectati pe contul deschis de catre Ministerul Finantelor,” a declarat vicepremierul.

Totodata, ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Nicu popescu sustine ca au avut loc un schimb de opinii referitoare atat la stadiul relatiilor bilaterale cat si despre oportunitatile de aprofundare a acestora, fiind apreciata asistenta constanta din partea Japoniei in cadrul diferitor proiecte desfasurate in tara noastra.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.