Dupa ce s-au afisat la briefing-ul de presa in care Ion Ceban a anuntat ca-si ia din nou concediu din cont propriu pentru a-l sustine pe Igor Dodon in campania electorala, reporterul PRO TV i-a contactat pe primari ca sa-i intrebe daca si ei au facut la fel. 

Publicat:12.11.2020, 16:40

Ne-au raspuns la telefon primarii de la Budesti, Condrita si Vadul lui Voda. Acestia spun ca au venit la o intalnire cu Ion Ceban, pentru a vorbi despre problemele din localitati si ca nu au stiut ca vor iesi la conferinta de presa. 

Nina COSTIUC, PRIMARUL DE LA BUDESTI: "Noi am venit la o intalnire cu priamrul general si asta a fost 5-10 minute cat am iesit sa ne expunem ca sustinem primarul general, vrem sa fie stabilitate si sa beneficiem de o conlucrare buna in continuare."

Totodata, Nina Costiuc ne-a spus ca primarii au fost chemati de Ion Ceban, dupa ce acestia au solicitat o intrevedere, ca sa discute despre rectificarea bugetului de la sfarsit de an si investitiile pentru anul viitor.

Nina COSTIUC, PRIMARUL DE LA BUDESTI: "Alegerile vin si trec, dar noi trebuie sa facem fata problemelor din localitati. Trece timpul, noi am insistat, toti primarii, ca sa ne intalnim si nu toti odata, dar sa fim audiati separat. Sustin tot ce a spus Ion Ceban la acea conferinta de presa. Indiferent de rezultate, noi vom conlucra si vom cere ajutor pentru a implementa proiectele care sunt acum in derulare."

Dupa discutia de astazi, Nina Costiuc ne-a spus ca s-a luat o decizie: "ca sa ne intalnim marti, miercuri cu toti 18 primari pe rand, sa nu stam acolo ca sa pierdem timpul."

Iar primarul de la Colonita, Angela Zaporojan, ne-a spus ca nu face politica. 

Angela ZAPOROJAN, PRIMAR DE LA COLONITA: "Nu mi-am luat concediu. Cel mai putin in viata asta am facut politica. Am muncit pentru oamenii din sat si din localitate. Si am muncit cu oamenii care vor sa munceasca, dar sa nu faca politica. Am avut presedinte de tara, de la partide, n-a facut nimic in sat. Ati auzit sa spun despre vreo culoare politica? Nu. Atat am avut sa va spun."

Primarul de la Vadul lui Voda, Iurie Onofriiciuc s-a aratat deranjat de apel. 

Iurie ONOFRIICIUC, PRIMARUL DE LA VADUL LUI VODA: "Am fost, am discutat intrebari de serviciu. Eu nu stiu la ce s-a lansat domnul primaru, eu am fost si m-am intalnit cu primarul general, pentru a rezolva probleme de investitii in localitate. Atunci cand e in concediu, primarul poate si sa lucreze. Nu legati intalnirea mea cu domnul primar cu politica si alegeri. M-ati intrebat, v-am spus, mai mult nu am ce va spune. Eu nu am fost la conferinta de presa, am fost la discutie cu domnul primar. La revedere."  

Toti trei primari au candidat pe listele PSRM. 

Citeste si :  Ion Ceban isi ia din nou concediu pentru trei zile inainte de alegeri ca sa-l sustina pe Igor Dodon - VIDEO

Vezi mai jos conferinta sustinuta astazi de Ion Ceban, care a fost prezentat ca fiind din stafful candidatului independent la alegerile prezidentiale: 

 Ion Ceban si-a luat concediu timp de o saptamana si in turul intai de scrutin ca sa il sprijine de Dodon.