Premierul tarii, Dorin Recean, a venit cu o reactie la inceputul sedintei Guvernului, dupa ce ieri, Curtea de Apel Chisinau a anulat decizia Comisiei pentru Situatii Exceptionale prin care candidatii partidului „Sansa” au fost scosi din cursa electorala. Prim-ministrul a anuntat numele judecatorilor care au luat aceasta decizie si a spus ca orice s-ar intampla „statul va interveni de fiecare data atunci cand securitatea nationala va fi amenintata”.

Publicat:13.12.2023, 10:06

„Va rog sa retineti trei nume: Palanciuc Ecaterina, Negru Veronica si Dutca Ina. Acest complet de judecata de la Curtea de Apel ieri a decis sa anuleze decizia CSE prin care s-a intervenit si s-a curmat activitatea criminala si ingerinta gruparilor criminale in procesul electoral local din Moldova. Aceste grupari criminale au fost finantate si au fost sustinute pe fata de Kremlin. Noi trebuie sa intelegem ca se creeaza asa o situatie in care un grup criminal poate sa vina aici in Moldova, sa faca orice isi doreste, sa corupa alegatorii, sa corupa judecatorii, sa-si bata joc de oameni, iar statul sa nu aiba dreptul sa intervina, sa aplice instrumentele care sunt necesare pentru ca aceasta activitate criminala sa fie stopata. Noi credem altfel - statul va interveni de fiecare data atunci cand securitatea nationala va fi amenintata”, a declarat Recean. 

Ieri, magistratii de la Curtea de Apel Chisinau au anulat decizia Comisiei pentru Situatii Exceptionale prin care candidatii partidului „Sansa” au fost scosi din cursa electorala pentru alegerile locale generale. 

Partidul Sansa si candidatii acestuia au fost scosi din cursa electorala pentru alegerile locale din 5 noiembrie, cu doua zile inainte de scrutin printr-o decizie a Comisiei pentru Situatii Exceptionale. Atunci, anuntul a fost facut de prim-ministrul Dorin Recean, care a motivat decizia prin faptul ca formatiunea ar fi fost finantata din Fedeeratia Rusa prin intermediul unui grup criminal organizat condus de fugarul Ilan Sor, care a respins acuzatiile.Membrii partidului Sansa au contestat hotararea in instanta. Magistratii de la Curtea de Apel s-au intrunit in sedinta pe 4 si 5 noiembrie, insa nu au luat o decizie si au intrerupt procesul.

Citeste si : Reactia lui Alexei Lungu, dupa ce Partidul Sansa a fost scos din cursa electorala. „Ne-au scos din cursa in cel mai rusinos mod”

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.