Europarlamentarul Siegfried Muresan publica un nou mesaj adresat Republicii Moldova.

Publicat:23.05.2020, 12:57

"Vom ajuta in continuare romanii din Republica Moldova. Speram ca autoritatile de la Chisinau sa nu fie un obstacol in dorinta noastra de a ajuta romanii basarabeni", a scris Siegfried Muresan pe pagina sa de Facebook.

Ieri, Ion Chicu s-a aratat deranjat de faptul ca eurodeputatul roman, Siegfried Muresan, a acuzat autoritatile de la Chisinau de gestionarea proasta a pandemiei de coronavirus.

Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Stau si ma uit eu la baietasii astea romani oplositi prin structurile europene, care vin cu "patronajul" peste noi... Ratati, nimic in viata si in tara realizat, numai de "adus mingi" buni...”

Mesajul postat de Siegfried Muresan:

Siegfried MURESAN, EURODEPUTAT ROMAN: “Guvernele Partidului Democrat si cel al Partidului Socialistilor au destabilizat situatia politica din Republica Moldova si au impovarat cetatenii. Din aceasta cauza, criza COVID-19 a prins Republica Moldova nepregatita.”

Cateva ore mai tarziu, Ministerul roman de Externe a dat cea mai dura reactie din ultimul deceniu, numind declaratiile lui Chicu denigratoare si complet inacceptabile.

MINISTERUL ROMAN DE EXTERNE: "Declaratiile prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atat mai inadecvate cu cat, in contextul actual al pandemiei de COVID-19, Romania a oferit, in mod dezinteresat, un sprijin substantial Republicii Moldova, demonstrand solidaritate (…)”

Partidul Democrat, cel care a sprijinit cabinetul Chicu, a emis un comunicat prin care se disocieaza de discursul premierului si cere convocarea consiliului aliantei.

Socialistii, care sustin executivul Chicu, nu si-au format inca o opinie legata de cele intamplate.

Dupa discursul premierului de pe facebook, ministrul moldovean de Externe a avut o discutie telefonica cu omologul sau roman. Inca nu am obtinut o reactie de la oficial. In schimb, partidele din opozitie au avut replici taioase.

Maia Sandu a spus ca Guvernul inaintat de Igor Dodon a intrecut orice masura, iar Andrei Nastase l-a citat pe Nicolae Iorga, atunci cand s-a referit la Chicu.

Nu e prima oara cand Ion Chicu afiseaza mesaje ofensatoare. Ultima oara a numit postul de televiziune PRO TV ca fiind un canal de manele. Organizatiile de media i-au cerut acestuia sa isi ceara scuze, lucru care nu s-a mai intamplat.