Partidele unioniste s-au unit. Liderii a cinci formatiuni au semnat astazi un document prin care se angajeaza sa ia decizii in comun si sa se consulte atunci cand vine vorba de alegeri. Pentru prezidentiale, partidele spun ca vor avea un singur candidat.

Publicat:15.01.2020, 20:16

Liderii celor cinci partide au depus mai intai flori la bustul lui Mihai Eminescu, in timp ce in jurul lor, sustinatorii strigau lozinci unioniste. 

Apoi au semnat, chiar acolo, un document prin care creeaza Miscarea Politica “Unirea”. 

Vasile COSTIUC, LIDER PDA: “Acest document este rezultatul la rugamintile diasporei de a ne uni.” 

In felul acesta, Partidul Liberal, cel National Liberal, Democratia Acasa, PPR si Uniunea Salvati Basarabia se aliaza si spun ca de acum incolo vor lua decizii in comun mai ales in cazul in care e vorba de alegeri. 

Dorin CHIRTOACA, LIDER PL: “La alegerile prezidentiale, parlamentare si locale, miscarea propune candidati, iar ulterior cetatenii analizeaza.”

Dorin Chirtoaca a spus ca inca nu s-a gandit daca va candida sau nu lla prezidentialele de anul viitor. 

Dorin CHIRTOACA, LIDER PL: “Pentru a lua aceasta decizie, noi cei din miscarea unirea vom vedea care sunt preferintele cetatenilor, vom lua cunostinta de cauza si atunci vom lua o decizie echitabila.” 

In schimb, fostul sau coleg de partid, liderul USB spune ca a decis. 

Valeriu MUNTEANU, LIDER USB: “Veti candida la alegerile prezidentiale ? - Nu, este exclus acest lucru.” 

Potrivit acordului semnat, Miscarea Politica “Unirea” isi va inceta activitatea dupa ce vor fi atinse toate obiectivele pe care si le-au propus cei cinci lideri, unul dintre care este consolidarea curentului unionist in tara noastra.