Partidul Alianta pentru Unirea Romanilor anunta ca va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Anuntul a fost facut de reprezentantii partidului care au mai declarat ca pana in 2024 isi propun unifacarea Romaniei cu Moldova. Partidul a fost inregistrat la Chisinau cu aceeasi sigla si aceeasi denumire.

Publicat:05.05.2021, 12:09

George SEMION, LIDERUL PARTIDULUI AUR: "Anuntam participarea AUR la alegerile parlamentare din 11 iulie. Suntem cu aceeasi sigla si denumire inregistrati oficial in registrul partidelor politice de la Chisinau. Vrem sa avem parlamentari unionisti in ambele Parlamente, de aceea candidam. AUR isi asuma activitatea politica in ambele state romanesti. Apelul nostru pentru 11 iulie este de a crea o forta romaneasca si o singura lista nationala care sa intre in Parlamentul de la Chisinau.

In urmatorii ani unirea Romaniei cu Moldova este scopul nostru politic. Pana in 2024 speram sa facem majoritate in Parlamentul de la Bucuresti si de la Chisinau, ca sa facem unificare celor doua tari."

Recent, Maia Sandu a anuntat ca vom avea alegeri parlamentare pe 11 iulie. Anuntul a fost facut la o ora dupa ce starea de urgenta, care impiedica desfiintarea actualului legislativ, a fost declarata neconstitutionala de Inalta Curte.