Partidul Unitatii Nationale cere ca, Ion Chicu sa isi dea demisia, dupa ce, spun ei, premierul a facut declaratii cinice si jignitoare la adresa Romaniei. Cei de la PUN, sustin ca acuzatiile neargumentate si lipsite de respect la adresa statului roman denota esenta guvernarii socialiste, care slujeste nu intereselor Republicii Moldova, ci a Federatiei Ruse.

Publicat:23.05.2020, 08:19

Declaratia Partidului Unitatii Nationale privind demisia premierului Ion Chicu

"Partidul Unitatii Nationale a luat act de declaratia cinica, jignitoare si absolut iresponsabila a prim-ministrului Ion Chicu la adresa Romaniei. Constatam, cu regret, ca prin aceasta declaratie premierul Chicu se inscrie intr-o linie de continuitate a diversilor demnitari ai Republicii Moldova, care in diferite perioade si-au facut din romanofobie o cauza a actului de guvernare. Acuzatiile neargumentate si lipsite de respect la adresa statului roman, cu o incarcatura profund anti-romaneasca, de sorginte neo-sovietica, denota esenta guvernarii socialiste, care slujeste nu intereselor Republicii Moldova, ci unui singur stapan care-i reprezinta – Federatia Rusa.

Declaratia premierului Chicu este cu atat mai regretabila, cu cat vine intr-un moment de grea cumpana pentru R. Moldova, devastata de pandemie, cand statul roman, afectat la fel de profund, a dispus ajutarea neconditionata a cetatenilor moldoveni prin detasarea unei misiuni de 42 de medici in spitalele noastre; prin acordarea unui ajutor medical si umanitar in valoare de 3.5 milioane Euro; prin misiunea umanitara a armatei romane si multe alte actiuni de sustinere si solidaritate.

Afirmatiile lui Ion Chicu ascund si o grava incompetenta profesionala, din moment ce este bine cunoscut faptul ca populatia regiunii Moldova din Romania este de 4.3 milioane de locuitori, domiciliati in cele opt judete ale regiunii, adica peste un milion si jumatate mai mult decat populatia actuala a R. Moldova, iar numarul infectarilor printre personalul medical din spitalele noastre este printre cele mai mari din lume si cu siguranta pe primul loc in Europa.

Pornind de la aceasta realitate, care arata clar ca fara sustinerea Romaniei si Uniunii Europene, R. Moldova va suferi un colaps medical, economic si social, consideram ca aflarea in continuare a lui Ion Chicu in fruntea guvernului este inacceptabila. Partidul Unitatii Nationale cere de urgenta demisia sa din functia de prim-ministru si considera orice sustinere politica si publica in mentinerea acestuia la guvernare drept un act de ostilitate si lipsa de respect fata de Romania", se arata intr-un comunicat emis de Partidul Unitatii Nationale.

Ieri, europarlamentarul, Siegfried Muresan a scris pe pagina sa de Facebook ca guvernul Chicu intarzie cu implementarea reformelor, iar unicul guvern care a facut fata in tara noastra a fost cel condus de Maia Sandu.

In replica, guvernul a spus ca Siegfried Muresan face un joc politic, iar simpatiile pe care le are pentru un guvern sau altul sunt prea pronuntate si il face sa fie subiectiv.

Aseara, Ministerul Afacerilor Externe a Romaniei a venit cu o reactie dura la adresa prim-ministrului Ion Chicu, spunand ca aceste declaratii denota o profunda lipsa de respect la adresa Romaniei si a relatiei bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeana a Republicii Moldova.

Citeste si : Ion Chicu, reactioneaza dur la criticile europarlamentarului Siegfried Muresan: "Stau si ma uit eu la baietasii astea romani oplositi prin structurile europene... Ratati, nimic in viata si in tara realizat, numai de "adus mingi" buni..."

Citeste si : Cum comenteaza guvernul criticile europarlamentarului privind intarzierea implementarii reformelor: "Domnul Muresan face un joc politic prin declaratiile sale si nu se ingrijeste sa urmareasca daca vorbeste adevaruri sau nu"

Citeste si : Siegfried Muresan critica guvernul Chicu, spunand ca intarzie cu implementarea reformelor. Declaratiile europarlamentarului

Citeste si : Cea mai dura reactie a Romaniei din ultimul deceniu: "Afirmatiile facute de premierul Ion Chicu sunt inacceptabile si denota o profunda lipsa de respect la adresa Romaniei"