Partidul Actiune si Solidaritate cere demisia lui Dorin Cimil din functia de presedinte si membru al CEC. 

Publicat:16.09.2020, 19:02

"Comisia Electorala Centrala este un organ independent, iar membrii CEC depun, la confirmarea in functie, un juramant in fata Parlamentului precum ca vor indeplini fara partinire atributiile ce le revin.

Dorin Cimil a fost propus in calitate de membru CEC de catre PAS cu intentia ca institutia CEC-ului sa devina apolitica, independenta, sa apere interesul cetatenilor si sa supravegheze cu adevarat organizarea unor alegeri libere si corecte. Am identificat candidatura domnului Cimil din mediul academic, nu din sfera politica, anume din aceasta perspectiva", se arata intr-un comunicat oficial PAS.

PAS spune ca a asistat la actiuni si declaratii din partea lui Dorin Cimil care pun la indoiala independenta si obiectivitatea acestuia. 

"De exemplu, mentionam urmatoarele actiuni: neluarea masurilor de anulare a cererilor prealabile false, sustinerea propunerii de deschidere nejustificata a sectiilor de votare in Rusia pe baza unor acte falsificate, acceptarea deciziei partizane a CEC fata de excluderea partidelor din procesul electoral prezidential, decizie care este ilegala si il favorizeaza pe Igor Dodon.

Avand in vedere ca Dorin Cimil a dat dovada de partinire in exercitarea atributiilor sale, prin acceptarea promovarii intereselor politice ale unui potential candidat la alegerile prezidentiale, la comanda lui Maxim Lebedinschi, si astfel a incalcat legea si juramantul depus, solicitam demisia lui Dorin Cimil din functia de presedinte si membru CEC", spun reprezntatii PAS.