Vicepresedintele si deputatul PAS, Igor Grosu, ii sugereaza lui Igor Dodon sa lase institutiile statului in pace si sa asigure transmiterea puterii catre noul presedinte. Cat despre invitatia la discutii, deputatul spune ca ele pot avea loc doar in doua situatii, insa in niciuna nu vede necesitate. Declaratiile au fost facute in cadrul unui briefing de presa.

Publicat:17.11.2020, 13:35

Igor GROSU, VICEPRESEDINTE PAS, DEPUTAT: "Despre invitatia expediata de inca presedintele Igor Dodon, tinem sa-i transmitem ca astfel de discutii teoretic pot avea loc in doua situatii: cand se discuta o potentiala candidatura a unui nou prim-ministru si cand sunt intrunite conditiile pentru dizolvarea Parlamentului. Profit de aceasta ocazie si ii amintim ca pe 15 noiembrie, aproape 1 milion de cetateni i-au spus lui Igor Dodon ca nu mai au nevoie de serviciile lui, ca au ales un presedinte nou care in scurt timp va intra in exercitiu."

Deputatul a mentionat ca in timpul care a ramas, Igor Dodon ar trebui sa asigure un transfer civilizat al puterii catre noul presedinte, sa patreze calmul, sa nu distabilizeze situatia si cel mai important sa lase institutiile in pace.

Igor GROSU, VICEPRESEDINTE PAS, DEPUTAT: "Monitorizam atent toate initiativele care parvin de la el, incercarea de a subordona in ultimul minut niste institutii, de a face niste schimbari, ii recomandam sa se opreasca pentru ca oamenii din institutiile statului se opun si acesta este un semn bun. Toate aceste incercari seamana cu incercarea de a uzurpa puterea si istoria, dar si evenimentele recente, arata ca aceste persoane care nu se pot impaca cu gandul ca misiune lor politica au luat sfarsit, ajung in fata justitiei. Pentru a nu deveni un exemplu prost in istorie va rugam respectuos sa lasati institutiile in pace si sa asigurati transferul civilizat al puterii catre noul presedinte ales, Maia Sandu."

Astazi, PDM a anuntat ca nu va participa la consultari la Presedintie. Decizia a fost luata dupa ce membrii Biroului Executiv al PDM s-au intrunit in sedinta de lucru. Intr-un comunicat de presa se mentioneaza ca la sedinta au fost discutate rezultatele alegerilor prezidentiale, dar si contextul politic actual, precum si eventuale scenarii in continuare.

Citeste si :  Ultima ora. Democratii NU vor participa la consultari cu Igor Dodon

Tot astazi, si Platforma DA a anuntat ca nu va merge la consultari cu Igor Dodon pentru a discuta despre formarea unei majoritati parlamentare. Alexandr Slusari a mentionat ca deputatii sunt obligati prin lege sa poarte discutii cu presedintele doar la desemnarea candidatului de prim-ministru, iar pentru a forma o coalitie in Parlament nu vor merge la negocieri cu Igor Dodon.

Iar deputatul PAS, Dumitru Alaiba a declarat printr-o postare pe facebook ca Igor Dodon ar trebui sa discute cu presedintele ales pentru a asigura tranzitia puterii, nu sa lanseze consultari, reforme si initiative.

Citeste si :  Invitatia lui Igor Dodon de a discuta privind viitoarea majoritate parlamentara - refuzata de Platforma DA. Declaratiile facute de Alexandru Slusari - VIDEO

Ieri, presedintele in exercitiu, Igor Dodon, a anuntat ca invita fractiunile prlamentare la discutii pentru crearea unei noi majoritati in legislativ si ca sa avem un parlament functional.

Igor DODON, PRESEDINTELE IN EXERCITIU: “Avem o fractiune cea mai mare in Parlamentul Republicii Moldova, sunt ferm convins ca vom avea si o majoritate parlamentara care va sustine acest guvern.”

Asta desi anterior tot el spunea convins ca parlamentul trebuie dizolvat si sunt necesare alegeri anticipate. Ieri, Sergiu Litvinenco de la PAS ne-a spus ca fractiunea din care face parte nu are de gand sa se aseze la masa de negocieri cu Igor Dodon.

De cealalta parte, socialistii au acceptat invitatia lui Igor Dodon si i-au propus sa revina la sefia PSRM. Ieri, acesta s-a intalnit cu fractiunea socialistilor din Parlament, unde i-ar fi asigurat pe deputati ca va gasi solutii pentru crearea unei noi majoritati in Parlament.

Citeste si :  Socialistii i-au propus lui Igor Dodon sa revina la sefia PSRM. Astazi acesta s-a intalnit cu fractiunea socialistilor din Parlament, unde i-ar fi asigurat pe deputati ca va gasi solutii pentru crearea unei noi majoritati in Parlament - VIDEO 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.