PAS si Platforma DA spun ca in ciuda plecarii lui Gatcan si a lipsei unei majoritati parlamentare, legislativul va functiona in continuare. Opozitia va vota proiectele de interes national si nu va inainta motiune cabinetului Chicu decat atunci cand va avea suficiente voturi fara deputatii din fractiunea lui Ilan Sor.

Publicat:30.06.2020, 17:56

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT PAS: “Dodon si PSRM-ul pot sa se lamenteze mult si bine acum, sa protesteze, sa puna inscriptii pe la usi, sa faca spuma la gura pe la conferintele de presa. Realitatea este ca ei platesc acum pentru tradarea din noiembrie 2019.”

PAS si Plaforma DA nu vor face schimbari decisive pe arena politica in privinta cabinetului Chicu, pentru ca si-ar dori sa aiba suficiente voturi fara a-i lua in calcul pe cei de la Partidul Sor.

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PLATFORMA DA:“Plecarea la unu sau doi deputati nu este decisiva. Cu fiecare deputat plecat se schimba raportul de forta si foarte greu acum de spus cine are majoritate. Cert este ca guvernul nu poate impune acum propria agenda si deputatii vor fi mai activi.”

Pentru ca Parlamentul sa fie dizolvat este necesara caderea cabinetului Chicu si imposibilitatea crearii unui nou portofoliu de ministri.