Deputatii Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), Olesea Stamate, Alina Dandara, Vasile Gradinaru, dar si deputatul Partidului Socialistor, Adrian Lebedinschi vor participa la cea de-a VI-a Conferinta Internationala a Comisiilor juridice parlamentare. Evenimentul va avea loc in perioada 21- 22 septembrie si va fi gazduit de Bundestagul Republicii Federale Germania.

Publicat:19.09.2023, 10:36

Potrivit legislativului, provocarile si oportunitatile armonizarii legislatiei Republicii Moldova, Ucrainei si Georgiei cu legislatia Uniunii Europene este subiectul celei de-a VI-a Conferinte Internationale a Comisiilor juridice parlamentare.

„In cadrul evenimentului vor fi prezentate cele mai bune practici in contextul implementarii recomandarilor formulate de Comisia Europeana, dupa ce Ucraina si Republica Moldova au primit statutul de tara candidata la aderarea la Uniunea Europeana. In mod deosebit, se va face referire la avizele si recomandarile pentru reformele juridice necesare”, se arata in comunicatul emis de Parlament. 

Conferinta va fi divizata in diferite blocuri tematice, in functie de avizele Uniunii Europene cu privire la cererile de aderare ale Republicii Moldova, Ucrainei si Georgiei. Participantii la eveniment vor discuta despre dreptul parlamentar, societatea civila, combaterea si prevenirea coruptiei si independenta sistemului judiciar.

Cheltuielile de transport si cazare vor fi acoperite de organizatorii evenimentului, Fundatia Germana pentru Cooperare Juridica Internationala. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.