Presedintele Partidului Democrat, Pavel Filip, sustine ca fostul lider al democratilor Vladimir Plahotniuc nu-si mai doreste sa faca politica. Pavel Filip a mentionat ca acest lucru i-a spus Plahotniuc raspicat intr-o discutie telefonica pe care a avut-o cu acesta, dupa ce a plecat din tara. In plus, liderul PDM spune ca Plahotniuc nu mai are actualmente nicio implicare in Partidul Democrat, transmite IPN.

Publicat:11.10.2019, 11:09

Pavel Filip spune ca nu stie unde se afla Vladimir Plahotniuc si nici nu l-a intrebat acest lucru cand a vorbit cu el la telefon. Liderul democratilor spune ca nu cunoaste nici continutul dosarului care a fost intentat recent de procurori pe numele lui Vladimir Plahotniuc.

Fostul premier a dezmintit informatiile ca fostul presedinte al Parlamentului Andrian Candu ar vrea sa plece din PDM si chiar din tara. „Nu este adevarat. Din discutiile pe care le am cu domnul Candu, si astazi am discutat cu el, ramane a fi un deputat activ in fractiune. Nu stiu, poate cineva lanseaza aceste discutii”, a comentat liderul PDM.

Totodata, presedintele PDM spune ca unele comisii parlamentare de ancheta care activeaza actualmente in Parlament sunt de orientare politica si au fost create pentru fraudarea alegerilor locale din 20 octombrie. Liderul PDM sustine ca rapoartele acestor comisii sunt publicate inainte de alegerile locale cu scopul de a denigra Partidul Democrat.

Pavel Filip spune ca nu a fost invitat nici la audieri in Comisia parlamentara de ancheta privind tentativa de puci si nici la Procuratura pentru a face declaratii, desi pana in iunie 2019 a ocupat functia de prim-ministru. „Eu intotdeauna am respectat legea si Constitutia pentru ca asa am depus juramantul. Atata timp cat exista o hotarare a Curtii Constitutionale, eu nu eram intrebat, daca vreau s-o execut sau nu”, a declarat Pavel Filip despre perioada in care PDM refuza sa plece de la guvernare.

Liderul democratilor mai spune ca PDM si-a invatat lectiile si acum este intr-un proces de resetare. „PDM va deveni in continuare o constructie autentic politica in Republica Moldova. Se vor regasi in partid oamenii care impartasesc valorile acestei formatiuni”, a declarat democratul. Totodata, Pavel Filip a refuzat sa raspunda, daca in PDM reformat se vor regasi membri cum ar fi Constantin Tutu sau Constantin Botnari, apropiati fostului lider.

Sursa: