PD acuza noua guvernare capturarea institutiilor de drept si spune ca candidatii lor la locale sunt intimidati si amenintati. Totodata democratii sustin ca se vor adresa catre institutiile internationale si vor depune plangeri si sesizari la Procuratura Generala(PG) pentru uzurparea puterii de actuala guvernare la inceputul lui iunie.

Publicat:15.08.2019, 11:20

Pavel FILIP, DEPUTAT PD: „Actuala guvernare a deraiat de la normele democratice, principii si reguli, consideram necesar sa ne adresam cetatenilor. De cateva saptamani se incearca prin toate caile sa fim amenintati, santajati cu un dosar politic de falsa uzurpare a puterii de stat, anuntat de liderii guvernului care au dat indicatii procurorului sa spuna cum sa instrumenteze cazul. Ei spun procuroului ce este cu aceI dosar. Politicienii iau pus pe procurori in situatie extrem de delicata, au total dispret fata de munca lor. Asta e scopul lor al pachetului de dezoligarhizaare, isi subordoneaza institutiile de stat. Actualul regim nu are nicio limita, vrea sa isi intimeze oponentii inainte de alegeri.

Nu credem in aest dosar, nici macar autorii, dar sunt disperati sa se razbune. Acest mod de intimidare a opozitiei este urmarit de comunicatatea internationala. Nu dosarele lor politice ne ingrijoreaza ci actiunile lor de santaj, iar institutiilade de drept sunt caturate pe rand. Guvernarea PSRM-ACUM are nevoie de acest dosar ca sa sustraga atentia cetatenilor de la probleme reale: salarii, taxe. Primarii PD trec prin represiuni. Despre ce fel de alegeri locale transparente putem vorbi? Candidatii PD sunt intimidati. Dosrul politic legat de falsa uzurpare a puterii de stat.

Nu ne temem de dosarele lor politice. Suntem constienti ca pot sa faca orice abuzuri, suntem pregatiti pentru toate ticalosiile lor politice. Adresam mesaj primarilor, sa aiba incredere. Nimeni nu va putea intimida partidul.

Avand in vedere aceasta situatie critica si incercarile de fraudare a alegerile locale, o sa facem demersuri catre institutiile internatonale ca sa aratam, vom depune plangeri si sesizari la PG pentru uzurparea puterii de actualul regim la inceputul lui iunie. Va fi o importanta provocare pentru PG sa investigheze faptele. Nu vom face presiune, asteptam obiectivitate.”