Pensionarii din toata tara au iesit, astazi, la proteste, la sediile PSRM. Ei cer pensii mai mari. Declaratiile au fost facute de parlamentarii din Partidul Sor in cadrul unui briefing de presa.

Publicat:20.02.2020, 10:48

Partidul Sor spune ca peste sase mii de persoane au protestat, in aceasta dimineata, criticand initiaviele PSRM privind ajustarea pensiilor.

Actiunile de protest, desfasurate in toate orasele din tara, la sediile regionale ale PSRM, inclusiv la cele din Chisinau si Balti, au fost sprijinite de Partidul Politic „SOR”.

Protestatarii au cerut majorarea si ajustarea imediata a pensiei minime de varsta la valoarea minimului de existenta din tara.

"Oamenii si-au exprimat nemultumirea fata de politica antisociala a PSRM. Ei s-au referit in mod special la ultimele initiative ale Guvernului Chicu – una care, practic, anihileaza efectul indexarii de doua ori pe an a pensiilor si alta care stabileste achitarea unor indemnizatii, a caror marime si periodicitatea cu care vor fi acordate nu sunt clare", se arata in comunicatul emis de Partidul Sor.

Reghina APOSTOLOVA, DEPUTAT PARTIDUL SOR: "PSRM a inaintat mai multe legi sociale. Partidul Sor sustine mii de cetateni care au iesit la proteste pasnice legate de aceste initiative sociale. In aceste momente in toate regiunile din tara, se petrec proteste. Astazi am vazut initiativele care au fost aprobate de Ion Chicu si care exclude indexarea pensiei 2 ori pe an.

Am auzit ca este 700 de lei pe an. Daca impartiti 700 de lei la 365 de zile, iese 1 leu si 96 bani. Nici paine nu poti cumpara.

Daca pensionarul are 1000 de lei, atunci va primi 150 de lei 2 ori pe an. Oamneii care au iesit la protest sunt o armata de pensionari. In toata tara sunt 700 de mii de pensionari.

Initiativele sociale care au trecut prin parlament este o injosire pentru oameni. Vom continua sa organizam proteste".