Ambasada UE la Chisinau va continua sa ceara ca dosarul pornit pe numele lui Ilan Sor sa fie finalizat. Asta a spus Peter Michalko in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Publicat:24.01.2020, 12:49

Peter MICHALKO, AMBASADORUL UE LA CHISINAU: "Eu cred ca cauzele importante trebuie sa fie rezolvate si toate care sunt deschise trebuie sa aiba finalitate. Ati pomenit de criza care a avut loc atunci, a fost situatia creata de deciziile de atunci a Curtii Constitutionale s cred ca asta a complicat situatia foarte mult. Din fericire, s-a iesit din aceasta situatie si noul guvern a putut sa preia competentele si sa aduca multe rezultate."

Cat despre dosarul pornit pe numele lui Ilan Sor si care bate pasul pe loc la Curtea de Apel Cahul, Peter Michalko spune ca:"Vom continua sa cerem sa fie finalizat pentru ca cei care au facut aceasta crima fara precedent trebuie sa fie pedepsiti si trebuie sa fie recuperati si banii, cat se mai poate. Trebuie sa vedem in mod credibil ca se face ceva."

Ilan Sor este condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare. El a parasit tara, cand democratii au plecat de la guvernare si este dat in cautare internationala. Anterior, seful Interpol Moldova a declarat ca fostul primar de Orhei ar fi in Israel.