Partidul Liberal condamna declaratiile lui Andrei Nastase facute aseara in cadrul emisiunii In Profunzime cu Lorena Bogza, cu privire la faptul ca nu vede o problema in numirea consilielui lui Dodon, Ruslan Flocea, in calitate de director al CNA.

Publicat:13.09.2019, 09:47

 Dorin Chirtoaca a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook in care se arata ingrijorat de cele spuse de ministrul de Interne si spune ca sunt iresponsabile si periculoase.

„Partidul Liberal condamna declaratiile iresponsabile si periculoase ale lui Andrei Nastase, cu privire la faptul ca: “nu vede o problema in numirea consilielui lui Dodon, Ruslan Flocea, in calitate de director al CNA”.

Aceste declaratii sunt cu atat mai periculoase pentru RM, cu cat apartin unei persoane care detine a doua functie, ca importanta si pondere, in Guvern, cea viceprim-ministru, care in acelasi timp este si ministru al MAI, copresedinte ACUM, lider al coalitiei de guvernare, presedinte al delegatiei RM la APCE, presedinte PPDA, primar ales, cetatean de onoare in diferite orase etc

Prin aceste declaratii Nastase s-a distantat de Maia Sandu (care si-a exprimat ingrijorarea in acest sens), si s-a apropiat de Igor Dodon cu caruia i s-a vandut si cu care a intrat in cardasie. Aceste lucruri se confirma de fapt si prin participarea separata, deja, in teritoriu, a PAS si PPDA, la alegerile locale.

Mai mult decat atat, Nastase a confirmat astfel, ca acel concurs petru functia de director CNA, a fost mimat, si ca, de fapt, avut loc, un aranjament cinic de impartire a justitiei, ceea ce constituie un act de uzurpare a puterii de stat.

Ceea ce ascunde si nu spune Nastase este ca atat el, cat si Dodon, precum si alti reprezentanti ai puterii, vor fi de neatins, atat timp cat Flocea este director la CNA, avand imunitate si protectie personala din partea acestuia, la fel ca si din partea lui Robu de la PG si Turcan de la CC.

Flocea si ceilalti doi, sunt garantia somnului linistit al noilor infractori, Dodon si Nastase (pe vremuri si complici ai lui Plahotniuc), ajunsi la putere prin specularea locincilor justitiare, pro - europene, pro-ruse etc.

Nastase incearca sa prosteasca o lumea intreaga, crezand ca toti sunt ca el. Flocea a fost crescut, in perioada 2006-2008, de Dodon si Greceanii, dupa care in 2009, a migrat impreuna cu Dodon, la Plahotniuc ajunfand sef de directie in CNA-ul lui Plahotniuc, ca in 2016 sa revina la Dodon, deja la presedintie. El le-a fost consilier atat lui Dodon, cat si lui Greceanii, exact in perioada in care Plahotniuc a privatizat hotelul “Codru”, restaurantul “La Izvor”, Cafeneaua Parlamentului etc. In aceeasi perioada Nastase, impreuna cu Topa, estorcau de la Republica Moldova 7 milioane de Euro, prin frauda de la “Air Moldova”, din anul 2000.

Prin numirea lui Flocea la CNA, Dodon, Greceanii, Voronin s.a. nu vor fi trasi raspundere pentru afacerile si privatizarile facute in beneficiul lui Plahotniuc incepand cu anul 2006, pentru ca si Flocea a participat la acele procese de privatizare, fiind in Guvern.

La fel nici Nastase astfel, nu va fi tras la raspundere pentru atacul raider comis impreuna cu Plahotniuc si Topa, asupra “Victoriabank” in anul 2005 si nici pentru escrocheria cu “Air Moldova” din anul 2000 si prejudiciul de zeci de milioane de Euro adus RM.

Astfel, in timp ce adevaratii si marii hoti isi vor duce linistit traiul imbelsugat mai departe, grupul infractional Nastase-Dodon, ne va servi, prin Flocea si Robu, fumigene cu politisti arestati, cu descinderi cu mascati la Primarie, cu joc de glezne, fara rezultate, in ceea ce priveste tragerea la raspundere a lui Plahotniuc etc.

Toata acestea au loc, in timp ce, tot ei preiau intr-o veselie schemele ilegale ale fostului regim, se obisnuiesc cu confortul puterii, cu valizele cu bani, le apare impresia ca sunt vesnici, isi fac planuri la nesfarstit, fiind de fapt, cuprinsi treptat de iluzia puterii absolute, care nu exista, si care doar corupe, corupe in mod absolut.

Partidul Liberal cere, in mod repetat, demiterea lui Nastase din toate functiile din Guvernul RM si deferirea justitiei a acestui escroc.

De asemenea Partidul Liberal cere Guvernului RM sa se disocieze de declaratiile aberante ale personajului mentionat.

Partidul Liberal reitereaza necesitatea organizarii alegerilor parlamentare anticipate.”, se arata in comunicatul emis de Partidul Liberal.