Presedintele PLDM, Vlad Filat, a depus astazi o contestatie la Curtea de Apel, prin care califica circulara CEC drept neconstitutionala si abuziva si solicita instantei anularea ei integrala.

Publicat:17.09.2020, 11:07

"PLDM a luat atitudine fata de Circulara CEC nr. 2796 din 15.09.2020, care interpreteaza tendentios legislatia electorala, in special aspectele ce vizeaza participarea partidelor in campania electorala si finantarea campaniei candidatilor sai inregistrati pentru scrutinul prezidential din 1 noiembrie", se arata intr-un comunicat al partidului.

Ieri, Maia Sandu a declarat ca CEC ar face jocurile lui Igor Dodon. Lidera PAS a venit cu aceste acuzatii dupa ce membrii comisiei au anuntat ca pretendentii de a candida la alegerile prezidentiale nu vor putea beneficia de resursele financiare acumulate pana pe intai octombrie pe conturile partidelor. Totodata, Partidul Actiune si Solidaritate a cerut demisia lui Dorin Cimil din functia de presedinte si membru al CEC.

Citeste si :  "Scrisoarea de la CEC ne-a lasat masca". Maia Sandu, despre decizia CEC privind campania electorala - VIDEO
Citeste si :  PAS cere demisia lui Dorin Cimil din functia de presedinte si membru al CEC

Ulterior, CEC a respins acuzatiile precum ca ar incalca prevederile legale privind finantarea campaniei electorale. Intr-un comunicat de presa, CEC a mentionat ca circulara adresata partidelor politice, "aduce claritate unor norme cuprinse in legislatia electorala referitor la finantarea campaniei electorale".

Citeste si :  CEC respinge acuzatiile PAS despre nerespectarea legii privind finantarea campaniei electorale