PPDA indeamna alegatorii din Hancesti sa-l sustina pe Grigore Cobzac la alegerile parlamentare din martie 2020.

Publicat:09.02.2020, 14:59


In acest sens, Platforma DA isi argumenteaza indemnul prin faptul ca candidatul Cobzac se declara adversar al regimului oligarhic si sunt convinsi ca el va fi o voce sonora in procesul de recuperare democratica in Republica Moldova.

"Indemnam toti alegatorii din raza circumscriptiei 38 sa iasa masiv la vot pe data de 15 martie si sa sustina candidatura dl Grigore Cobzac. Are o bogata experienta regionala si parlamentara, a activat in calitate de Presedinte al comisiei parlamentare pentru anchetarea traficului cu anabolizante in fostul Parlament, un dosar complex care a generat mai multi prizonieri politici", se arata in mesajul Partidului.

Anterior, in cadrul emisiunii InPROfunzime, Maia Sandu a zis ca Grigore Cobzac si-a anuntat candidatura pentru circumscriptia din Hincesti din suparare. Fostul premier spune ca ar exista un conflict intre acesta si organizatia teritoriala PAS.

De cealalta parte, Cobzac spune ca problema este mult mai complicata si va oferi mai tarziu o explicatie. Sandu mentioneaza insa ca Grigore Cobzac nici nu voia initial sa participe la alegeri, invocand motive personale. Tocmai din acest motiv, s-a ajuns la candatura Olesei Stamate.

Alegeri parlamentare noi in circumscriptia Hincesti vor avea loc pe 15 martie. Grigore Cobzac a fost candidatul Blocului ACUM pe aceeasi circumscriptie la alegerile din februarie 2019. In cursa pentru fotoliul de deputat si-au mai anuntat intentia de participare: Dorin Chirtoaca de la Miscarea Politica “Unirea”, Ion Mereuta din partea PD. Optiunea socialistilor este Stefan Gatcan, cea a Partidului Sor – Vitalia Balinschi, iar a liberal democratilor - Anatolie Postolachi.