Presedintele Curtii Constitutionale beneficiaza de paza de stat. Domnica Manole a cerut serviciul a doua zi dupa decizia magistratilor care se refera la dizolvarea Parlamentului. In solicitare au fost invocate amenintari lansate in spatiul public, mai ales de politicieni si o alerta falsa cu bomba la sediul Curtii. Responsabilii de la SPPS sustin ca bodyguarzii i-au fost pusi la dispozitie conform legii. 

Publicat:20.04.2021, 18:36

Secretariatului Curtii Constitutionale a solicitat paza pentru Domnica Manole inca acum patru zile.

„La baza solicitarii au stat mai multe amenintari facute prin intermediul retelelor de socializare, dar si declaratiile cel putin nepotrivite ale unor politicieni, in contextul tensionat al pronuntarii Avizului privind constatarea circumstantelor dizolvarii Parlamentului",se arta in raspunsul pe care l-am primit de la Curtea Constitutionala. Responsabilii de la secretariat sustin ca drept temei pentru solicitarea pazei a servit si o alerta falsa cu bomba care a avut loc acum 5 zile la Curtea Constitutionala, in ziua in care magistratii au decis ca Parlamentul poate fi dizolvat. 

SECRETARIATUL CURTII CONSTITUTIONAL: „In seara zilei de 15 aprilie, o persoana necunoscuta a informat, prin intermediul unui apel telefonic, ca in sediul Curtii Constitutionale ar exista o bomba. Toate aceste imprejurari justifica masura temporara a pazei persoanei Presedintelui Curtii Constitutionale.” 

Secretariatul Curtii Constitutionale nu a putut sa ne ofere si alte detalii, invocand motive de securitate. SPPS ne-a confirmat ca a fost dispusa acordarea protectiei Domnicai Manole de catre SPPS, in baza legii.

Olga BACIU, PURTATOARE DE CUVANT A SPPS: „Urmare a solicitarii Curtii Constitutionale catre Presedintia RM, in temeiul Legii 134/2008 a fost dispusa acordarea protectiei doamnei Domnica Manole de catre SPPS.”

Saptamana trecuta Curtea Constitutionala a hotarat ca exista circumstante de dizolvare a Parlamentului. Dupa aceasta decizie, socialistii au acuzat magistratii de uzurpare a puterii in stat amenintandu-i ca le vor acorda vot de neincredere in Parlament. 

Curtea a respins acuzatiile. Ieri Peter Stano, principalul purtator de cuvant pentru afaceri externe si politica de securitate a Uniunii Europene, a scris pe Twitter ca 

Peter STANO, PRINCIPALUL PURTATOR DE CUVANT PENTRU AFACERI EXTERNE AL UE: "Decizia de saptamana trecuta a Curtii Constitutionale a Republicii Moldova a pavat drumul spre iesirea din criza institutionala prelungita. UE se asteapta ca toti actorii politici sa o respecte. Atacurile impotriva Curtii si a diplomatilor UE sunt inacceptabile, constituind o deviere de la necesitatea unor reforme reale."