Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, vine pe 27 august, la parada dedicata Zilei Independentei, la Chisinau.

Ultimul update: 23.08.2021, 13:50 Publicat:23.08.2021, 13:39

Potrivit unui document semnat de presedintia din Romania, oficialul va participa la parada dedicata celor 30 de ani de independenta. Cei 30 de ani de independenta ai Republicii Moldova vor fi marcati in capitala cu parada militara. Un decret in acest sens a fost semnat de catre Maia Sandu si publicat in Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, pe 27 august, in Piata Marii Adunari Nationale vor defila subdiviziuni ale Armatei Nationale, ale Ministerului Interne si ale Serviciului de Informatie si Securitate. Ultima data, ziua independentei a fost marcata cu parada militara in 2016, atunci cand Republica Moldova a implinit 25 de ani.

Citeste si :  La 30 de ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova, in Piata Marii Adunari Nationale va avea loc o parada militara - VIDEO

Presedintele Klaus Iohannis a venit la Chisinau la data de 29 decembrie anul trecut, fiind prima vizita la nivel inalt primita de Maia Sandu, dupa preluarea mandatului. Liderul de la Bucuresti a fost intampinat cu onoruri militare, paine si sare.

Citeste si :  Presedintele Klaus Iohannis a venit astazi la Chisinau, fiind prima vizita la nivel inalt primita de Maia Sandu, dupa preluarea mandatului. Cum a fost intampinat presedintele Romaniei de catre unionisti - VIDEO