Fostul membru al Partidului Democrat, Ion Harghel, a venit cu o reactie, dupa ce in aceasta dimineata, procurorii anticoruptie au descins cu perchezitii la domiciliul sau. Acesta sustine ca nu are niciun statut in cadrul acestui dosar penal, iar tangenta cu asa-numitul dosar "kuliok" consta doar ca in momentul ridicarii imaginilor video cu Dodon si Plahotniuc, acesta se afla la sediul PDM. 

Ultimul update: 10.06.2022, 15:45 Publicat:10.06.2022, 15:37

„Perchezitiile de astazi, banuiesc eu, s-au efectuat cu scopul de a cauta informatii relevante pentru asa-numitul dosar "kuliok". Nu am niciun statut in cadrul acestui dosar penal. Pentru suprimarea oricaror suspiciuni, benevol am predat ofiterilor de urmarire penala telefonul si calculatorul. La ei a mers si toata arhiva mea personala din tinerete si pana in prezent. Continutul dispozitivelor mele eu il consider ca fiind absolut irelevant pentru respectiva cauza penala. Sper sa primesc dispozitivile date cat mai curand posibil inapoi. Dupa cum v-am anuntat aici anterior, am fost atentionat ca voi avea parte de asa "onoare". Totusi la moment nu pot sa spun daca este sau nu vreo legatura intre atentionarile primite si aceasta perchezitie”, a scris acesta pe facebook. 

In aceasta dimineata, procurorii anticoruptie au descins cu perchezitii acasa la fostul membru al Partidului Democrat, Ion Harghel. Acesta ar fi o persoana apropiata lui Vladimir Plahotniuc, de la care ar fi fost ridicate inregistrarile video in vara anului 2019, potrivit procurorului general interimar. 

Ion Harghel ar fi banuit in dosarul numit generic „kuliok”, in care figureaza si fostul presedinte, Igor Dodon, invinuit pe patru capete de acuzare: corupere pasiva, acceptarea finantarii partidului politic de catre o organizatie criminala, tradare de patrie si imbogatire ilicita.