Primarul socialist, Angela Zaporojan, de la Colonita, municipiul Chisinau, si-a acordat singura sie un premiu de 43.241 lei, pentru participarea la implimentarea unui proiect finantat de Ministerul Agriculturii. O dispozitia in acest sens a fost semnata acum trei zile chiar de primarita.

Publicat:16.04.2021, 15:12

Ion CEBANU, CONSILIER MUNICIPAL: "In plina pandemie si in timp ce Comisia situatii exceptionale interzice acordarea premiilor unice, isi acorda o prima in marime de 43 de mii de lei, pentru ca a depus actele la un proiect de la ministerul agriculturii, or, legea privind sistemul unic de salarizare prevede exhaustiv - se acorda spor pentru participare in proiecte de dezvoltare finantate din surse externe!!! Primarul cu depasirea atributiilor de serviciu si ignorand prevederile legislatiei referitor la premii, isi acorda ei personal aceasta prima. Sa vezi si sa nu crezi!"

Consilierul municipal spune ca va sesiza autoritatile competente pentru a anula asemenea abuzuri. Si fostul consilier al Partidului Nostru a mentionat ca Angela Zaporojan si-a atribuit un premiu ilegal:

Ilian CASU:"Bespredrel de mare calibru la Colonita: bucurindu-se de krysha lui Dodon, Angela Zaporojan, isi atribuie premii de 43,241.00 lei absolut ilegal. Si inca in plina pandemie. Legea privind Sistemul Unic de Salarizare stipuleaza clar: se acorda sporuri salariale din participarea in proiecte finantate din surse externe. Exclusiv! Primarul Zaporojan expres recunoaste ca premiul este din implementarea proiectului Ministerului Agriculturii. Sa vina de urgenta procurorii la Primaria Colonita!"

Contactata de PRO TV, Angela Zaporojan ne-a spus ca informatia este falsa, iar o astfel de dispozitie nu exista. 

Angela ZAPOROJAN, PRIMARUL SATULUI COLONITA: "Este o informatie falsa, nu mi-am atribuit nimic, nu am primit nici un banut si mii foarte interesant de unde domnul Casu inventeaza astfel de prostii. Chiar daca as fi emis o astfel de dispozitiei nu as incalca legea. Nu exista o astfel de dispozitie. Am de gand sa-l dau in instanta de judecata pentru defaimare. Eu voi clarifica de unde a aparut acesta dispozitie”