Procuratura Generala a cerut extradarea lui Ilan Sor, dar conform legislatiei Israelului, cetatenii acestui stat nu sunt extradati. Declaratia a fost facuta astazi de Alexandr Stoianoglo. Ieri, sedinta in dosarul in care Sor este acuzat de escrocherie si spalare de bani a fost amanata pentru data de 7 septembrie.

Publicat:03.09.2020, 18:25

Fara sa precizeze cand anume, Alexandr Stoianoglo a spus ca Procuratura a cerut Israelului ca Ilan Sor sa fie extradat.

Alexandr STOIANOGLO, PROCURORUL GENERAL: “Procuratura a apelat pentru extradarea lui Ilan Sor, dar conform legislatiei Israelului, cetatenii acestui stat nu se extradeaza, ca si la noi, nu se extradeaza cetatenilor straini.”

Ieri a avut loc o noua sedinta de judecata 

in dosarul in care Sor este acuzat de escrocherie si spalare de bani, dar pentru ca a durat prea mult, iar graficul de munca al judecatorilor de la Curtea de Apel Cahul s-a incheiat, aceasta a fost amanata. Urmatoarea sedinta a fost programata pe data de 7 septembrie. Ilan Sor a fost condamnat in 2017 la sapte ani de inchisoare de prima instanta, fiind invinuit ca ar fi obtinut cinci miliarde de dolari de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spalat apoi prin firme off-shore. El este unul din principalii invinuiti in dosarul furtului miliardului din sistemul bancar din Moldova. In 2015, acesta a fost retinut, iar ulterior, transferat in arest la domiciliu. In vara anului trecut, cand democratii au cedat puterea, Ilan Sor a fugit in Israel, unde s-ar fi afla si astazi.