Procurorul General anunta ca va emite o noua ordonanta pe numele lui Vladimir Plahotniuc. Fostul lider PD va fi pus sub invinuire pe trei capete de acuzare: crearea unei organizatii criminale, escrocherie si spalare de bani in proportii deosebit de mari.


Publicat:18.05.2020, 13:02

"Dispunem de probe incontestabile care indica ca anume cetateanul Plahotniuc este beneficiarul banilor obtinuti sub forma de credit de la BEM prin intermediul grupului Sor, acoperit in consecinta de mijloacele financiare ale Bancii Nationale ale Moldovei. In total peste 100 de milioane de dolari americani", a declarat Alexandru Stoianoglo.

Alexandru Stoianoglo sustine ca banii primiti din creditele de la BEM erau utilizati de catre Plahotniuc in scopuri personale sau de catre companiile afiliate ale acestuia, pentru procurarea unui avion, achitarea curselor charter personale, dar si ale persoanelor din anturajul acestora.

Totodata, Procurorul General a spus ca Vladimir Plahotniuc va fi pus sub invinuire pe trei capete de acuzare: crearea unei organizatii criminale, escrocherie si spalare de bani in proportii deosebit de mari.

"Invinuirile vor fi traduse in engleza si vor fi transmise autoritatilor competente ale Statelor Unite, pentru a fi extradat si tras la raspundere in Moldova.

Vor fi intreprinse masuri de urmarire penale ale averii lui Plahotniuc, cat si a companiilor afiliate lui", a mai mentionat Alexandru Stoianoglo.