Procurorul General spune ca nu cunoaste unde se afla Ilan Sor. Totusi, Alexandru Stoianoglo spune ca dosarele de rezonanta vor fi "permanent" in atentia Procuraturii Generale.

Publicat:03.12.2019, 14:16

-Privitor la Ilan Sor, colegii de partid spun ca dumnealui este in tara. Dvs. ce date aveti? Este in tara sau peste hotare?

Alexandru STOIANOGLO, PROCURORUL GENERAL AL RM:"Unde se afla Ilan Sor eu nu stiu. Din sursele care au aparut stiu ca el este in Israel. Asa, pur si simplu, am fost anuntati."

-Cand o sa ajungeti la dosarul dumnealui?

Alexandru STOIANOGLO, PROCURORUL GENERAL AL RM: "Doamna, eu numai a doua zi sunt la lucru."

-Cand va apucati de dosarele de rezonanta?

Alexandru STOIANOGLO, PROCURORUL GENERAL AL RM: "Dosarele de rezonanta vor fi in atentia permanenta a conducerii Procuraturii Generale. La sfarsitul saptamanii cred ca o sa fie o noua conducere la Procuratura Generala si planificam si organizam activitatea noastra in timpul apropiat."

Ilan Sor a fost condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare pentru fraude la BEM. Acesta ar fi parasit tara, cand democratii au plecat de la guvernare.

De atunci Sor, care a fost lipsit de imunitate parlamentara, a aparut in mai multe interventii video, dar nu a spus niciodata unde se afla. Anterior, seful Interpol Moldova a anuntat ca fostul primar de Orhei ar fi in Israel.