Protest in fata Curtii Constitutionale. Mai multi membri ai partidului Democratia Acasa cer alegeri parlamentare anticipate, in timp ce magistratii examineaza decretul Maiei Sandu de a o desemna repetat pe Natalia Gavrilita la functia de premier.

Publicat:23.02.2021, 10:50

Astazi, judecatorii de la Curtea Constitutionala urmeaza sa anunte daca decretul Maiei Sandu prin care Natalia Gavrilita a fost desemnata repetat candidata la functia de prim-ministru e constitutional sau nu. Anterior, Curtea Constitutionala a respins cererea socialistilor de a suspenda decretul Maiei Sandu.

Pe 12 februarie, Maia Sandu a inaintat-o repetat pe Natalia Gavrilita la functia pe prim-ministru. S-a intamplat dupa ce candidata propusa de presedinte a fost respinsa de Parlament, iar Igor Dodon a venit cu propria candidatura, Mariana Durlesteanu pentru care au semnat 54 de deputati - socialistii, parlamentarii din Pentru Moldova, cei ai fugarului Ilan Sor si trei neafiliati. 

Maia Sandu nu a acceptat candidatura majoritatii parlamentare motivand ca exista suspiciuni de coruptie si de lipsa de integritate in randurile celor care au semnat pentru ea. Mariana Durlesteanu a fost ministru al finantelor in guvernul condus de Zinaida Greceanii si ambasador al Republicii Moldova in Marea Britanie din 2004 pana in 2008.