Deputatul PAS, Radu Marian, a depus o sesizare la Autoritatea Nationala de Integritate privind averea deputatului fractiunii Partidului „SOR”, Vladimir Vitiuc, dupa ce intr-o investigatie, jurnalistii au descoperit ca acesta nu a declarat ca ar detine o casa in satul Singureni, raionul Rascani.

Publicat:27.03.2021, 10:29

"Azi l-am vazut prima data la tribuna pe deputatul Vladimir Vitiuc, vicepresedinte de Parlament din partea SOR, deputat cu 7(!) mandate in Parlament. Eu nu tin minte ca el sa fi venit vreodata in plen cu vreun proiect de lege util. In schimb, a venit azi cu o "initiativa" prin care sa i se asigure personal traducere in limba rusa a deciziilor interne ale Biroului Permanent. Cred ca este pentru prima data cand apare un proiect de lege facut pentru ca 3 oameni nu pot citi niste documente interne in limba de stat, romana.

Asa cum a intrat azi in atentia publicului, vreau sa-l „ajut” sa iasa in evidenta. Anunt ca am depus o sesizare la ANI pe Vitiuc pe faptul ca nu ar fi declarat o casa de lux langa Balti. Vitiuc a declarat obtinerea venitului de 78.9 mii lei din instrainarea acestui bun imobil din s. Singureni, r-ul Riscani (foto). Insa in declaratiile anterioare, acesta nu a mentionat despre detinerea in proprietate a respectivului imobil, desi era obligat sa il declare conform legii, avand functie de demnitate publica. Detinerea imobilului in proprietate de catre dnul Vitiuc este demonstrata si prin datele din Registrul bunurilor imobile, dar si de marturiile localnicilor. Asteptam cu nerabdare raspunsul ANI", a scris deputatul.