Republica Moldova nu va fi lasata singura, in cazul in care Rusia decide sa atace Republica Moldova. Declaratia a fost facuta de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, intr-un interviu exclusiv pentru emisiunea In Profunzime.

Publicat:18.09.2023, 22:41

Mircea GEOANA, SECRETAR GENERAL ADJUNCT AL NATO:Nu vedem semne de resurse militare ale Federatiei Ruse sa ajunga si sa faca jonctiunea cu Transnistria, pentru ca planul ar fi existat, sa ia ca intr-o menghina Ucraina si in Sud sa vina catre Odesa, sa vina catre Tiraspol si din Nord, prin Belarus, sa inchida menghina. Vreau sa dau un semnal de liniste si de calm aici, in Republica Moldova. Azi, nu vedem resurse militare capabile din partea Federatiei Ruse sa faca acest lucru si pentru ca Ucraina isi face treaba foarte foarte bine, si cu sprijinul nostru".

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „In cazul in care, de exemplu, situatia de pe front se schimba si, sa spunem, desi asta ar fi ingrozitor, Republica Moldova este atacata de Rusia, cum va reactiona NATO?".

Mircea GEOANA, SECRETAR GENERAL ADJUNCT AL NATO:„Trebuie sa spunem foarte clar ca a fi membru NATO inseamna Articolul 5, a nu fi membru NATO inseamna alt tip...".

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: Cu alte cuvinte NATO nu va putea sa intervina in sprijicul Republicii Moldova?” 

Mircea GEOANA, SECRETAR GENERAL ADJUNCT AL NATO: Dar putem ajuta si noi, si UE, si in plan bilateral, aliati si parteneri, sa ajutam Republica Moldova sa fie mult mai robusta si sa aiba capacitatea sa se protejeze si evident ca pe masura ce integrarea europeana a Republicii Moldova avanseaza si UE are in sine elemente de clauze de securitate in interiorul tratatelor europene.”

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.