Reprezentantii Guvernului Republicii Moldova spun ca fostul presedinte, Igor Dodon, ar putea vorbi cu prietenii lui de la Moscova sa inceteze razboiul. Asta dupa ce Igor Dodon a venit cu mai mute acuzatii la adresa guvernarii PAS, spunand ca moldovenii vor fi lasati fara salarii, iar la iarna, acestia vor sta in saracie si frig, dar in schimb cu tunuri si rachete.

Publicat:08.06.2022, 11:57

„Cei de la guvernare nu vor lasa oamenii fara salariii. In al doilea rand, am declarat si pot sa o mai repet ca crizele economice in care se afla statul la momentul de fata sunt cauzate de razboiul din Ucraina, dat de Rusia. Igor Dodon ar putea vorbi cu prietenii lui de la Moscova sa inceteze razboiul si atuncea in mod sigur vor inceta si crizele si efectul acestora se va atenua si in Republica Moldova,”a declarat pentru PRO TV, Anastasia Taburceanu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Igor Dodon se afla in arest la domiciliu, pentru 30 de zile. Curtea de Apel a respins recursul procurorilor, de a-l plasa in izolator, dar si pe cel al avocatilor, care au solicitat ca fostul presedinte sa fie eliberat. Procurorii s-au aratat nemultumiti ca instanta a permis ca Dodon sa foloseasca telefoanele, spunand ca astfel pot fi distruse probe sau pot fi influentate anumite persoane ca sa depuna marturii in favoarea ex-presedintelui.

Fostul presedinte este banuit de corupere pasiva, tradare de patrie si acceptarea finantarii partidului politic de catre o organizatie criminala. Asta, dupa ce in mai 2020, deputatul Iurie Renita a publicat un video in care se vede cum Igor Dodon, primeste o punga neagra de la Vlad Plahotniuc.

In 2020, in urma denunturilor depuse de Andrei Nastase si Iurie Renita, Procuratura a anuntat ca va investiga filmuletul in care Igor Dodon ar fi primit o punga cu bani de la Vlad Plahotniuc. Actiunea ar fi avut loc in timpul negocierilor dintre PSRM si PDM in vederea formarii unei coalitii parlamentare. Ulterior, Procuratura Anticoruptie a anuntat ca nu va initia un dosar pentru ca este imposibil sa demonstrezi ce se afla in punga. Igor Dodon a negat ca ar fi primit bani de la Plahotniuc.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.