Cei care au votat-o pe Maia Sandu deja regereta. Sustine Igor Dodon dupa ce aceasta a anuntat ca va cere Rusiei sa isi retraga trupele din regiunea transnistreana si nu va accepta federalizarea tarii. Intr-un discurs tinut ieri in cadrul unei vizite cel mai probabil in sudul tarii, presedintele in exercitiu, a declarat ca nu-i va permite Maiei Sandu sa atenteze la relatia cu Rusia si daca va fi nevoie va organiza si proteste. El a dat asigurari ca noul presedine nu va face mare treaba fara suportul Guvernului si a Parlamentului.

Publicat:22.11.2020, 17:00

”Noi avem suficiente pargii ca sa nu-i permitem. Prin Parlament, Guvern si daca va fi nevoie vom iesi si in strada cu totii, dar vom lupta pentru ce este al nostru. Va promit ca voi apara toate acestea. Eu nu voi ceda si sunt sigur ca nici voi nu veti ceda. Eu voi face totul daca voi avea sustinerea voastra. Voi avea sustnere?  

-Da!  

-Sunt sigur ca o sa fie bine pentru ca Dumnezeu este cu noi si suntem corecti in ceea ce facem.”

Din imaginile aparute pe internet se vede ca Igor Dodon se afla intr-un local in fata mai multor oameni, care stau unul langa altul fara sa poarte masti, iar pe mese pot fi vazute tot felul de bucate. Din comentarii reiese ca este vorba despre o vizita la Cidar-Lunga.  

”Eu stiu ca nu va este usor pe suflet. As spune acum un cuvant care incepe cu litera “h”. Nu va este bine, sa fim sinceri. Stiu ca multi au plans. Chiar si acum am vazut lacrimi la unii. Nici mie nu imi este usor.//Ne linistim. Bem cate 50 de grame, strangem pumnii si mergem mai departe.”  

Si in cadrul unei emisiun de la NTV Igor Dodon a criticat-o pe Maia Sandu. Acesta i-a recomandat, sa fie atenta la declaratiile pe care le face vis-a-vis de partenerii externi.

Igor DODON, PRESEDINTELE IN EXERCITIU: “Ce fel de declaratii sunt de la presedintele ales, in tara in care avem conflictul transnistrean, in tara in care 35-40 de procente din populatie vorbeste limba rusa. Este o greseala mare. Va fi interesant in timpul apropiat. Veti vedea ca ceea ce s-a promis in timpul campaniei electorale, a fost doar o masca.”

Recent intr-un interviu pentru presa ucraineana, presedintele ales, Maia Sandu, a spus ca Rusia trebuie sa isi retraga trupele din stanga Nistrului si ca nu va accepta federalizarea Republicii Moldova ca modalitate de solutionare a conflictului transnistrean. De asemenea Sandu a repetat afrmatiile facute anterior, precum ca Transnistria este parte a Moldovei asa cum Crimeea este parte a Ucrainei iar Rusia a ocupat Donbasul.