Dupa ce deputatul Platformei DA, Iurie Renita, a declarat ca ambasadorul RM in Franta ar fi fost implicat in actiuni de coruptie si intr-un dosar penal, Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene vine cu o reactie prin care spune ca declaratiile deputatului sunt regretabile.

Publicat:16.09.2020, 18:05

"Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene reitereaza ca declaratiile si insinuarile de natura sa prejudicieze autoritatea si credibilitatea institutiilor serviciului diplomatic sunt regretabile.

In contextul nominalizarilor noilor ambasadori, MAEIE mentioneaza ca numirile in cadrul serviciului diplomatic sunt realizate in stricta conformitate cu prevederile legale inclusiv prin consultarea institutiilor abilitate si au la baza principiul meritocratiei si a profesionalismului", spun reprezentantii MAEIE.

Deputatul Iurie Renita a publicat astazi petitia unui grup de moldoveni stabiliti in Franta in care se mentioneaza ca Eugen Revenco, recent numit in functia de Ambasador in Republica Franceza, ar fi fost implicat intr-un scandal de coruptie in 2005 si ca ar fi fost cercetat penal. Deputatul s-a adresat cu o solicitare Procuraturii Generale.

Citeste si :  "Ambasadorul RM in Franta ar fi fost implicat in actiuni de coruptie si intr-un dosar penal". Iurie Renita publica petitia unui grup de moldoveni / DOC