Secretarul presedintelui RM reactioneaza la declaratiile unui deputat socialist care-l acuza ca ascunde valoarea reala a bunurilor pe care le detine. Andrei Spinu afirma ca nu are ce ascunde si ca va oferi institutiilor sesizate informatia necesara.

Publicat:14.01.2021, 17:01

Andrei SPINU, SECRETAR AL PRESEDINTELUI RM:”Observ un interes sporit fata de declaratia mea de avere si interese din partea deputatilor socialisti. Le comunic pe aceasta cale ca, spre deosebire de unii din ei, toata averea mea este dobandita legal si se regaseste in declaratiile mele de avere si interese. Accentuez ca eu nu am declarat ca as fi acumulat venituri la nunti, cumatrii si zile de nastere, nu am declarat ca am fost ajutat de parinti, nu am scris bunurile pe rude si alte persoane interpuse pentru a ascunde ceva.

Eu nu am obtinut venituri din afaceri cu statul prin licitatii trucate, scheme, contrabanda si alte ilegalitati si tocmai din acest motiv am declarat onest totul si am averea la vedere. Toate lucrurile care au aparut in presa sunt preluate din declaratia mea publica pe care am facut-o la ANI. Suplimentar, toate veniturile mele sunt declarate si la FISC, venituri din care am achitat taxe in Republica Moldova si care, sper, sunt folosite pentru proiecte in interesul oamenilor. Nu am ce ascunde si voi fi bucuros sa ofer institutiilor sesizate informatia necesara.

Imi doresc ca oamenii sa reuseasca acasa, aici in tara noastra. Sa nu le fie frica, sa munceasca onest si sa poata se se bucure de veniturile lor. Sa avem oameni de afaceri de succes, care sa creeze locuri de munca si sa contribuie la dezvoltarea tarii noastre”.

Deputatul socialist, Petru Burduja, a cerut Procuraturii Generale si Agentiei Nationale de Integritate sa verifice averea secretarului presedintelui Republicii Moldova. Petru Burduja il acuza pe Andrei Spinu ca isi ascunde valoarea reala a casei pe care o detine.

Citeste si :  Un deputat PSRM cere Procuraturii Generale si Agentiei Nationale de Integritate sa verifice averea secretarului presedintelui RM: ”Oamenii buni ai Maiei Sandu isi ascund valoarea reala a caselor de milioane pe care le detin” / DOC