Nici macar perioada electorala nu a inceput, ca Renato Usatii a si anuntat cum are de gand sa mearga in campanie. Astazi, acesta a depus la CEC actele pentru crearea unui bloc electoral care sa ii poarta numele. Din blocul “Renato Usatii” va face parte, pe langa partidul sau, si Partidul Patria. Usatii spune ca a luat decizia dupa ce a aflat ca Igor Dodon ar vrea sa-i puna bete in roate. 

Publicat:04.05.2021, 16:23

De dimineata, Renato Usatii a venit singur la CEC ca sa depuna dosarul pentru inregistrarea unui bloc electoral din care sa faca parte Partidul Nostru si Partidul Patria. Primarul de Balti spune ca a luat decizia dupa ce a aflat ca Igor Dodon s-ar pregati sa inregistreze mai multe blocuri.

Renato USATII, PRIMAR DE BALTI: „Dodon a pregatit inregistrarea unor blocuri si partide si de dreapta si de stanga. Pentru a evita orice fel de provocari de genul asta, noi cu colegii am decis sa mergem cu blocul electoral „Renato Usatii”. Sunt sigur ca nimeni nu poate confunda numele meu cu cateva partide asemanatoare.”

Renato Usatii a declarat ca socialistii si comunistii ar fi batut palma pentru a merge impreuna la alegeri, iar Platforma DA ar intentiona sa formeze un bloc cu PLDM.

Renato USATII, PRIMAR DE BALTI: „Va fi o campanie foarte murdara si foarte complicata. Ieri seara deja s-au impartit locurile in blocul asa numit „patriotic” - blocul socialistilor cu comunistilor. Ati vazut, saptamana trecuta a plecat din fruntea sefiei PLDM, Filat. Ca sa poata PLDM face bloc electoral cu Platforma DA.”

Am incercat sa confirmam aceste informatii, dar liderul PCRM, Vladimir Voronin si cel al Platformei DA, Andrei Nastase, nu ne-au raspuns deocamdata.

Renato USATII, PRIMAR DE BALTI: „Dodon pregateste inca si inregistrarea unui bloc al sau cu denumirea PAS sau cu denumirea Maia Sandu. Am inteles ca au gasit-o deja si pe o Maia Sandu nu stiu unde, intr-o localitate.”

Despre intentiile lui Dodon, Renato Usatii sustine ca a aflat de la surse din stafful PSRM. 

Carmena STERPU, PURTATOAREA DE CUVANT A LUI IGOR DODON:„Nu vrem sa comentam aberatiile zilnice ale acestui politician care si-a tradat propriul electorat.”

Comisia Electorala are la dispozitie sapte zile ca sa decida daca inregistreaza sau nu blocul electoral propus de Renato Usatii. La alegerile din 2014, Partidul „Patria”, pe listele caruia a candidat Renato Usatii, a fost exclus din campania electorala fiind acuzat ca a folosit bani proveniti din strainatate. In august anul trecut, insa, CEDO a stabilit ca scoaterea formatiunii din cursa electorala a fost ilegala si a acordat partidului aproape 20 de mii de euro drept prejudicii. Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 11 iulie.