Renato Usatii i-a propus lui Vlad Filat sa fie viceprimar pe privatizari la Balti. Intr-un filmulet publicat pe Facebook, primarul de Balti comenteaza eliberarea fostului premier.

Publicat:04.12.2019, 13:44

Renato USATII, PRIMAR DE BALTI: "In timp ce ne ocupam de intrebari de modernizare, la Chisinau se intampla evenimente importante. Filat a iesit. Mai ca n-am inceput a plange, fara lacrimi nu poti privi asta.

Trebuia sa iasa peste un an. Filat a ales negocieri cu Dodon."

Usatii mai spune ca Plahotniuc a mers la Filat si i-a aratat un video in care au fost transmisi anumiti bani presedintelui Igor Dodon. Ulterior, l-a rugat pe Filat sa scrie o plangere precum ca Igor Dodon i-au dat bani pentru Timofti. Acest video a jucat un rol important pentru eliberarea sa.

"Pentru seful statului acest video, dupa toate scandalurile unde el ia bani, ar fi periculos", spune primarul de Balti. Usatii a mentionat ca Maia Sandu n-ar putea sa scoata pe nimeni din puscarie.

Renato USATII, PRIMAR DE BALTI: "Ii propun lu Vlad Filat sa fie viceprimar pe privatizari la Balti. Doar ca dupa ce va privatiza totul, ar mai putea sta inchis dupa gratii vreo 20 de ani"

Vlad Filat a fost eliberat ieri. Fostul premier a iesit din inchisoare, inainte de termen - la patru ani si o luna de la retinere, desi a fost condamnat la noua ani de detentie pentru corupere pasiva si trafic de influenta.