Renato Usatii a declarat in cadrul emisiunii "Eu vreau sa fiu presedinte" ca in 2011, cand Igor Dodon pleca la Moscova, dupa ce a parasit PCRM-ul, ii dadea cate 60 de mii de dolari pe luna.

Publicat:29.10.2020, 21:47

Renato Usatii spune ca nu a donat bani pentru referendumurile din 2014, organizate in Autonomia Gagauza. Candidatul PN la alegerile prezidentiale spune ca el a propus banii insa i-a fost refuzat ajutorul.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PROTV: "In 2014, daca va amintiti, ati donat 50 de mii de lei pentru organizarea a doua referendumuri in Autonomia Gagauza. Dar aceste referendumuri au fost ilegale si ele urmau sa sfinteasca dreptul autonomiei la autodeterminare in cazul unirii cu Romania. De ce ati considerat necesar sa va implicati?

Renato USATII, CANDIDATUL PN LA ALEGERILE PREZIDENTIALE: "Eu am propus si nu mi s-au acceptat. Eu nu am dat acesti bani.

Eu nu eram implicat atunci in politica cand s-a pornit discutia, cand vorbeau ca vor sa faca referendum si nu au bani. Cand este o intrebare pe care ii doare pe majoritatea cetatenilor si nu conteaza ca este in Gagauzia, ca e in Balti sau Chisinau, acest lucru trebuie sustinut.

Eu nu am facut-o asa cum s-a interpretat. Nu am donat nimic, eu le-am propus bani, iar ei au spus ca au gasit.

Da lui Dodon cand ii dadem 60 de mii de dolari pe luna... . El cand venea la Moscova prima data lua el banii si dupa asta ii lua soferul, ii lua consilierul lui. Tot imi spunea ca “vreau sa schimb lucrurile in RM si te rog ajuta-ne”, cand a plecat de la comunisti in 2011."