Scandal in parlament. Un deputat socialist a rupt harta Romaniei Mari, in semn de protest fata de un ordin al ministerului Educatiei prin care harta Romaniei Mari urma sa fie repartizata in toate scolile din tara, drept donatie din partea unei asociatii. Asa ca socialistii au cerut ca ministrul Corina Fusu sa fie chemata sa dea explicatii. Liberalii au sarit ca arsi, iar socialistii si comunistii s-au aprins si ei.

Ultimul update: 10.12.2015, 15:14 Publicat:10.12.2015, 08:56

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: (Rupe harta)...


Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”O sa zdohniti, daca rupeti harta, ca Dumnezeu a dat-o.”

 
Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”Asta numai Ghimpu poate sa inteleaga, ca el nimic niciodata n-o terminat. Ghimpu, idiotismul tau nu se termina.”

 
Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”Va rog, cand Voronin o ia razna, inchideti microfonul.”

 
Pe o retea de socializare liberala Alina Zotea a cerut public Romaniei sa-l declare persona non-grata pe Vlad Batrancea pentru gestul sau din Parlament. Doar comunistii si socialistii au votat pentru organizarea audierilor ministrului Educatiei, asa ca propunerea nu a trecut. Furios, Igor Dodon a anuntat ca dupa Revelion, PSRM va incepe o ampla campanie anti-unire.


Igor DODON, LIDER PSRM: ”Ordin: De la Moldidactica trebuie de ridicat harta Romaniei mari si drapelul Romaniei, si distribuite in toata tara. Voi ce, cu tatu strah potereali, romani? Cu ce ocazie voi asta faceti? Asta este promovarea deschisa a unionismului.”

 
Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”Am venit sa multumim socialistilor pentru sustinerea cauzei, cu cat mai mult vor vorbi impotriva, cu atat mai repede vom face unirea.”

 
Ordinul la care s-a referit Dodon prevede o donatie de harti a Regatului Romaniei la 1930, din partea unei asociatii obstesti pentru toate scolile din Moldova. Ministerul Educatiei nu a comentat deocamdata acuzatiile aduse. Intr-un comunicat de presa, ministerul Educatiei nu comenteaza acuzatiile socialistilor, mentionand doar ca materialele care urmau sa fie donate sunt binevenite pentru procesul de educatie si ca prin circulara respectiva, doar au fost informate directiile de invatamant despre donatie.

 

Declaratii

Mihai GHIMPU, LIDER PL: "Aceasta e istoria, toate tarile invata hartile lumii."


Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: "In afara de Ghimpu care nu a terminat nimic la viata lui. Idiotismul tau, hai termina, aceste aiureli trebuie de terminat."


Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: "Suntem indignati ca copii sunt impusi, nu sunt pregatiti pentru aceasta propaganda, trebuie pedepsiti cei care accepta ca astfel de idei sa fie promovate".

Mihai GHIMPU, LIDER PL: "Ca sa cunoasca toti acesti destepti de la Kremlin, oricum o sa se produca Unirea si o sa zdohniti. Domnule Candu, va rog, cand o ia razna (Voronin), va rog sa-i deconectati microfonul."

Ulterior, liderul PSRM Igor Dodon a vorbit in fata presei, acuzand ministerul Educatiei de promovarea unionismului (vezi video).

Acesta este ordinul la care au facut referire socialistii:

Sursa foto: captura privesc.eu

Sursa video: privesc.eu via Facebook