Scandal intre Veaceslav Platon si Dumitru Alaiba, dupa ce deputatul PAS a cerut Procuraturii sa verifice o presupusa tentativa de atac raider a companiei Moldasig.

Publicat:21.11.2020, 11:20

Imediat ce Dumitru Alaiba a expediat Procuraturii Generale o sesizare prin care cere investigarea legalitatii ultimei decizii a Judecatoriei Rascani, prin care un actionar care detine oficial 4,99% din companie a ajuns sa controleze 65% din actiunile „Moldasig”, contraversatul om de afaceri Veaceslav Platon a venit cu o reactie dura la adresa deputatului PAS. 

Veaceslav PLATON: "Draga domnule Alaiba! Ultima data cand te-am vazut, stateai beat si afumat intr-o cafenea din capitala. Langa umneavoastra era o balta cu ceva straniu. Au fost si oameni (jurnalisti cunoscuti) care stateau alaturi de mine si am fost surprinsi sa va discutam ca membru al echipei lui Vladimir Filat. Acum sunteti membru al unei factiuni respectabile, dar, asa cum ma asigura prietenii dvs, continuati sa fumati marijuana.

Esti foarte ingrijorat de soarta companiei Moldasig, pe care Vladimir Plahotniuc a furat-o mai intai de la investitori si apoi a jefuit-o cu succes. Ai muncit din greu si ai scris o declaratie la Procuratura. Nici macar nu puteti distinge Codul penal de Codul civil! Este evident ca cineva a scris aceasta declaratie pentru dvs. Nu v-ati deranjat sa intelegeti esenta litigiului, atunci cand proprietarii returneaza propriile actiuni, care sunt actiuni de trezorerie si nu apartin nimanui. Dar e prea dificil pentru tine. Pe parcursul intregii sederi in Parlamentul Republicii Moldova, nu ati pregatit o singura lege care sa ii ajute pe oameni sa se intalneasca, nu ati dezvoltat un singur concept economic, nu ati acordat asistenta niciunei persoane nevoiasa. Dar erati foarte ingrijorat de pastrarea proprietatilor lui Plahotniuc, de protectia hotilor-complici de la NKFR loiali acestuia, impartind prada.

Oamenii cu cunostinte din Parlament spun ca o astfel de declaratie poate fi obtinuta de la dvs. pentru 1000 €. Dar nu vreau sa cred. Nu vreau sa cred ca pentru un membru PAS, valorile europene sunt doar un ecran in spatele caruia poti face orice vrei, asa cum a facut Plahotniuc pe vremea sa. Ca pentru un membru PAS statul de drept, protectia proprietatii private si protectia investitiilor nu sunt concepte selective doar pentru „persoane din interior”, ci valori adevarate, imuabile."

Contraversatul om de afaceri mai spune ca ii va trimite lui Dumitru Alaiba toate documentele si materialele legate de acest subiect. 

Veaceslav PLATON: "Veti vedea cum Plahotniuc a schimbat legile pentru a fura compania, cum a intimidat oamenii pentru a obtine activele companiei. Cum a falsificat documentele pentru anularea actiunilor proprietarilor.

Sper ca va veti familiariza personal cu aceste documente si nu le veti preda vreunei „autoritati” pentru studiu. Sunt gata sa va intalnesc personal si sa va explic toate detaliile acestei infractiuni comise de comunitatea criminala a lui Plahotniuc.

Stiu dinainte ca veti evita intalnirea cu mine, discutii, schimb de opinii. Dar tot nu voi inceta sa incerc sa arat intregii societati cat de iresponsabil si criminal este comportamentul tau. Voi dezvalui adevaratele motive ale actiunilor tale, astfel incat oamenii nostri sa realizeze amploarea indivizilor care ii guverneaza. Cu siguranta va vom suna!"

Ulterior, Dumitru Alaiba a venit cu o replica:

Dumitru ALAIBA, DEPUTAT PAS: "Domnule Platon, este foarte, foarte straniu ca v-ati simtit vizat de demersul meu de ieri la Procuratura. Eu nu am mentionat numele dumneavoastra si nici macar nu am facut vreo aluzie la implicarea dumneavoastra. Eu doar am sesizat autoritatile vizavi faptul ca o companie care detinea 4,99% din actiunile Moldasig a ajuns sa controleze 65% din actiuni urmare a unei incheieri de judecata foarte dubioase, in opinia mea. Unicul nume mentionat de mine era al judecatoarei Olesea Turcan.

Prima data am auzit numele domniei voastre prin 2011, cand decurgeau atacurile raider la cateva banci comerciale, printre care MAIB. Nu ne-am vazut niciodata. Absolut improbabil sa fi stat in acelasi local vreodata. Iar daca tot cautati informatii compromitatoare despre mine, va rog sa va verificati sursele. In 5 ani trollii lui Plahotniuc au umflat suficiente falsuri despre mine, doar pentru ca nu le placea ce spun despre seful lor. Unele au ajuns atat de mari, incat sa ma defineasca in spatiul public. Falsurile umflate de Plahotniuc, preluate pe scurt de Dodon, vad ca le preluati acum si dumneavoastra.

Da, am fost, sunt si, probabil, voi mai fi vazut prin localurile capitalei in stare (uneori mai avansata) de ebrietate. Cui nu i se intampla? Ne place viata, nu? Abia astept sa treaca pandemia sa pot iesi la bere in voie din nou. Insa eu nu consum marijuana, sau droguri. Verificati-va sursele si nu credeti inventiilor pe loc gol. Cand va referiti la mine, limitati-va la „betiv” si nu veti spune minciuni.

Spuneti ca prin actiunea mea de ieri il ajut pe Plahotniuc. Un alt fals. Nu sunteti primul care incercati sa ma puneti in buzunarul lui Plahotniuc. Si Dodon a incercat acelasi lucru in ultimul timp. Ani de zile am fost cunoscut ca unul din cei care se opune regimului lui Plahotniuc. Eu nu sunt si nu am fost nici de partea lui Plahotniuc, nici de partea domniei voastre. Nu exista doar aceste doua optiuni. Eu doar incerc sa-mi fac munca pe cat de bine pot. Cand gresesc - recunosc si imi cer scuze, ca nu-s prea mandru. Fiind sesizat, am considerat acea hotarare de judecata emisa de judecatoarea Olesea Turcan drept una ilegala si din acest motiv m-am adresat nu doar Procuraturii generale, ci si Consiliului Superior al Magistraturii pentru disciplinarea judecatoarei."

Citeste si :  Dumitru Alaiba, sesizare catre Procuratura Generala: "Un actionar care detine oficial 4,99% din companie a ajuns sa controleze 65% din actiuni. E o clasica preluare ostila - asa zis atac raider". Reactia companiei / DOC