Presedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat ca a vazut cat de eficiente sunt actiunile Republicii Moldova in procesul de aderea la Uniunea Europena si de aceea Uniunea Europeana va continua sa ajute Republica Moldova. Prim-ministrul Natalia Gavrilita insa a precizat ca autoritatile de la Chisinau sunt hotarate sa implementeze cele noua recomandari formulate de Consiliul European. Declaratiile a fost facuta in cadrul discutiilor presedintei parlamentului Europena cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilita. 

Publicat:11.11.2022, 17:06

„Republica Moldova va fi sprijinita in continuare de Parlamentul European in gestionarea procesului de aderare la Uniunea Europeana si consolidarea rezilientei in fata provocarilor actuale. Prim-ministrul a reiterat faptul ca autoritatile sunt hotarate sa implementeze cele noua conditionalitati, in vederea deschiderii negocierilor de aderare, la nivel national fiind elaborat un Plan de actiuni care contine masurile necesare in acest sens”, se arata in comunicatul emis de Guvern. 

Totodata, Roberta Metsola a asigurat autoritatile de la Chisinau ca Uniunea Europeana va ajuta in continuare Republica Moldova. 

„Vizita mea vine in perioada marilor provocari pentru Republica Moldova. Am vazut cat de mult lucrati asupra realizarii obiectivelor stabilite, cat de eficiente sunt actiunile voastre si toti pasii pe care ii parcurgeti in procesul de aderare la UE. De aceea, vom continua sa ajutam tara voastra. Avem misiunea de a identifica impreuna prioritatile pentru perioada imediat urmatoare, pentru a putea oferi suportul nostru si, evident, vom trece la actiuni pe termen mediu si lung”, a declrata Roberta Metsola.

De asemenea, oficialii au facut un schimb de opinii privind situatia de securitate din regiune, consecintele negative asupra stabilitatii socio-economice a Republicii Moldova si crizele in lant, generate de razboiul din Ucraina. 

Presedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, se afla astazi intr-o vizita la Chisinau. Aceasta a discutat cu presedintele Maia Sandu, dar a sustinut si un discurs in plenul Parlamentului Republicii Moldova. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.