Ruptura in Partidul Democrat. Sase deputati, in frunte cu Andrian Candu au anuntat ca parasesc formatiunea. Ei au acuzat conducerea partidului ca ar incerca sa creeze, pe la spate, o coalitie cu PSRM si ca s-ar fi negociat deja si anumite ministere. Candu a spus ca cei sase vor forma un grup parlamentar distinct.

Publicat:19.02.2020, 17:28

Andrian CANDU, DEPUTAT DEMISIONAR DIN FRACTIUNEA PARLAMENTARA PD:Noi cei care stam azi in fata dvs am decis sa parasim fractiunea PD si sa formam un alt grup parlamentar.”

Este vorba despre deputatii: Andrian Candu, Sergiu Sirbu, Vladimir Cebotari, Corneliu Padnevici, Eleonora Graur si Grigore Repesciuc.

Deputatii demisionari din fractiunea si Partidul Democrat

Andrian Candu

Sergiu Sirbu

Vladimir Cebotari

Corneliu Padnevici

Eleonora Graur

Grigore Repesciuc

Acestia au decis sa plece din fractiune si din partid pentru ca democratii ar negocia pe ascuns o alianta cu socialistii.

Andrian CANDU, DEPUTAT DEMISIONAR DIN FRACTIUNEA PARLAMENTARA PD: “Este astazi PD in opozitie sau la guvernare? Este grav ca nu putem spune cu fermitate nici una, nici alta.”

Candu spune ca alaturi de el ar fi trebuit sa fie astazi mai multi deputati, doar ca acestia s-ar teme sa paraseasca randurile formatiunii.

Andrian CANDU, DEPUTAT DEMISIONAR DIN FRACTIUNEA PARLAMENTARA PD: Santaj, poate undeva anumite presiuni au facut in asa fel incat azi ca alti colegi sa aiba rezerve si temeri.”

Cei sase deputati spun ca vor forma o fractiune parlamentara distincta, numele careia nu il stiu deocamdata. Totodata, nu exclud ca ar putea fi vorba, pe viitor, si de formarea unui nou partid. Pana atunci, promit totusi sa coopereze cu colegii lor de pana acum.

Andrian CANDU, DEPUTAT DEMISIONAR DIN FRACTIUNEA PARLAMENTARA PD: “Noi nu trantim usa partidului si cu siguranta nu e vorba de o razbunare.”

Cei sase lanseaza idei de colaborare cu deputatii PAS-PPDA in privinta declaratiei de ireversibilitate a parcursului european al tarii. Pentru Publika TV, Andrian Candu a mai spus ca si-a consultat decizia, prin telefon, cu fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, care ar fi agreat miscarea. Mai mult, cand Candu s-a referit la disensiunile din partid, el a dat de inteles ca in interiorul formatiunii ar exista trei grupuri: unul condus de Eugen Nichiforciuc, care si-ar dori o coalitie cu PSRM.

Andrian CANDU, DEPUTAT DEMISIONAR DIN FRACTIUNEA PARLAMENTARA PD: “Deja am auzit si de cifra de 4 ministere si multe altele.”

Eugen NICHIFORCIUC, DEPUTAT PDM:Astazi nu se vorbeste despre o oarecare coalitie. “

In fruntea celui de-al doilea grup s-ar afla Pavel Filip, ce ar avea o abordare mai echilibrata privind relatiile dintre stanga si dreapta, iar cel de-al treilea grup se refera la deputatii in fruntea carora se afla Andrian Candu. Tot astazi, a anuntat ca paraseste formatiunea si Ion Harghel, vicepresedintele Tineretului Democrat, care il acuza pe Pavel Filip ca ar executa ordinele lui Igor Dodon. Acum fractiunea parlamentara PD numara 23 de deputati, fiind a doua cea mai mare din Parlament.