Rusia nu va lasa fara raspuns decizia Republicii Moldova de a se alatura sanctiunilor anti-ruse ale Uniunii Europene impotriva Moscovei, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit TASS. Asta dupa ce ieri, Parlamentul a aprobat in lectura a doua, o lege privind modificarile legislative in legatura cu aplicarea masurilor restrictive internationale.

Publicat:25.11.2023, 08:34

„Decizia partii moldovenesti nu va ramane fara raspuns. Masurile intreprinse vor fi comunicate in continuare”, a spus Zaharova potrivit aceleiasi surse. 

Moscova, a declarat ea, considera aderarea Republicii Moldova la sanctiuni, adoptate din cauza razboiului declansat de Rusia in Ucraina, drept „un nou pas ostil al conducerii de la Chisinau, care s-a aliniat integral campaniei antiruse a Occidentului colectiv”.

„Scopul ei este distrugerea completa relatiilor moldo-ruse, care sunt deja intr-o stare deplorabila, din vina oficialilor de la Chisinau”, sustine purtatoarea de cuvant al MAE rus. 

Ieri, deputatii au aprobat un proiect menit sa amelioreze Legea privind aplicarea masurilor restrictive internationale de catre Republica Moldova.

Totodata, legislativul a mai denuntat alte sapte acorduri incheiate pe platforma Comunitatii Statelor Independente (CSI). Documentele vizeaza colaborarea cu statele CSI in domeniul ocrotirii sanatatii populatiei, activitatilor informative, cu privire la ajutorul reciproc in caz de accidente si alte situatii exceptionale la obiectivele electroenergetice, asigurarii trupelor de graniceri cu armament si tehnica militara, precum si referitor la cercetari stiintifice si nucleare. 

Pana acum, tara noastra a denuntat 42 de acorduri incheiate pe platforma Comunitatii Statelor Independente.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.